Szacuny
1
Napisanych postów
75
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
7208
1. Czy można od czasu do czasu na obiad zamiast kurczaka z ryżem zjeść sobie np. pierogi albo naleśniki z mąki razowej, czy to nie jest zbyt dobry pomysł???
2. Czytałam, że rodzynki to głównie na śniadanie, a ja lubię sobie kilka (tak ok. 15) dorzucić do surówki z selera na obiad. Nie "zaszkodzi" to? :)
3. Ile czasu gotować warzywa w wodzie i na parze, np. dynię? Męczy mnie ta dynia, już kiedyś o to pytałam. Nie wiem, czy gotować ją, czy upiec w piekarniku. Bo mama albo babcia to zawsze rozgotowują ją, a ona i tak ma wysoki IG. A może macie jakieś przepisy?
Szacuny
11148
Napisanych postów
51563
Wiek
30 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
1. Mąka jest wysoko przetworzona więc odpada. Ma puste kalorie. A jeśli chodzi o zastępowanie to zastępuj takimi produktami by w całej puli dawało to taką samą ilość kcal oraz btw
2. Rodzynki są źródłem węglowodanów, dla smaku są dodawane do płatków owsianych a je się je przeważnie rano. Możesz je jeśc w ciągu dnia
3. Nie mam przepisów, ale warzyw najlepiej nie gotuj/nie poddawaj opróbce. Niszczy się większość witamin wtedy
Szacuny
41
Napisanych postów
1869
Wiek
38 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
6274
1) mozesz. mozna kupic mąke lekko przetworzoną albo np z amarantusa. Ale niech to bedzie twoj posiłek "w razie czego gdyby nagle czegos sie zachciało":)to samo tyczy sie dyni. Zrób se z niej zupe. Polecam. Tylko nie mieszaj z tłuszczami ani białkiem. nie to bedzie"rozrywka" w diecie
Zmieniony przez - nofatuk w dniu 2007-11-26 07:29:49