Szacuny
32
Napisanych postów
1187
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
21154
OT: chcialem znalezc rozklad kwasow tluszczowych w pandze na www.nutritiondata.com... ale jak jest 'panga' po ang?! W zadnym slowniku nie moglem tego znalezc...
Moze w tamtejszych sklepach nie ma pangi?
Zmieniony przez - xeran w dniu 2007-11-30 22:33:14
Szacuny
1
Napisanych postów
75
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
7208
Panga to po angielsku chyba "catfish", ewentualnie "pangasius". I oczywiście wiem, że jest super i w ogóle, tylko chodziło mi o to, czy ta czerwona też, czy tylko i wyłącznie biała. Bo nakupiłam sporo tej czerwonej i szkoda wyrzucać.
Szacuny
1
Napisanych postów
75
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
7208
Ja pangę najczęściej albo gotuję albo piekę w prodiżu (przyprawioną pangę kładę na papier do pieczenia, posypuję koperkiem, skrapiam sokiem z cytryny, wlewam ciut wody i się piecze).Jak dla mnie super smak Jeszcze tilapia jest dobra... no i mintaj, chociaż ten ma trochę ości. U mnie w "metropolii" to tylko te trzy gatunki. Kolega kiedyś spytał, czy jest halibut, a baba na to: "Obuwniczy to zaraz obok".