SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Kurczak po treningu?

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 7839

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 60 Napisanych postów 2713 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 23810
nie wiem czy moge sie zgodzic ze wieprzowina to lepsze zrodlo bialka od piersi z kurczaka..?;/

SFD Team, na forum od 2002-10-05

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 181 Wiek 38 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 3152
;]

Ja jestem zwolennikiem jednej z dość kontrowersyjnych aczkolwiek sprawdzonych teorii odnośnie spożywania mięsa ktora mówi że najlepsze dla człowieka jest mieso wieprzowe z tego względu że mieso to ma DNA bliższe człowiekowi niż kurczek ;] Co za tym idzie wchłanialnosc, strawność itp lepsza ;]

Kurczak moze i ma troche białka... ale popatrz na to .... normalnie kurczaki sie hoduje na fermie ... no dłuuugo zeby byly zdatne do przerobienia je na piersi z kurczaka ;p a takie co kupujesz w sklepie są pasione sterydami i antybiotykami i wyrastaja w 2 tygodnie.....
A człowiek potrafi zutylizować około 1/10 toksyn z takiego kurczaka... reszta sie ładnie wchłania i powoduje alergie ... choroby itp...

Teraz odpowiedz sobie czy lepiej jeść kurczaka czy czerwone mięso ;]



Odnośnie węgli.... hmmm no ja bym sobie odposcil ryż przed snem.
Pooglądaj tabelke indeksu IG zobacz co ma niski indeks i jedz smiało ;]
Wegle proste to radze spożywac tylko bezposrednio po trenigu, inaczej nie ma logicznych przesłanek ;]
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51556 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Jeżeli posiłek przed snem jest posiłkiem po treningu to węgle muszą być. I to te o wysokim Ig by nie stymulować wyrzutu insy na noc.

Do kolegi na noc.
skąd masz info że 1/10 tylko zatrzymujemy i skąd wiadomośc że w 2 tyg. rosną. Dasz coś do poczytania?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 181 Wiek 38 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 3152
odnośnie kurczaków i innych produktów mielismy wykład na temat żywności i epidemiologii prowadzony przez jednego z profesorów zajmującyhc sie weterynarią.

Co do wchłanialności toksyn to chyba gdzieś wyczytałem z biochemii Harpera...

Konkretnych źródeł nie podaje z tego względu że czytam sporo nowinek naukowych, a wiele badań jest z mojego środowiska naukowego i duza czesc z nich jest poprostu niepublikowana ;]


Pozdrawiam
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 68 Napisanych postów 6262 Wiek 43 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 25443
trenując wieczorem węgle muszą byc a oprucz filetów drobiowych na uwadze trzeba niec schab wp. polędwice wp. chudą wołowinę, itp.

życie jest za krótkie żeby byc małym



http://www.sfd.pl/Rola_tłuszczy_-_art_by_szoho-t185012.html

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

oceńcie

Następny temat

Masa na low carb?

WHEY premium