do czego jej bliżej pod względem trawienia-do zwykłego mleka czy do kefiru i jogurtu ?
...
Napisał(a)
ostatnio zaczęłem dodawać do platków maślankę, i mam pytanie - czy ona jest ciężkostrawna? czy może jest już sfermentowana przez bakterie jak jogurty i kefiry ?
do czego jej bliżej pod względem trawienia-do zwykłego mleka czy do kefiru i jogurtu ?
do czego jej bliżej pod względem trawienia-do zwykłego mleka czy do kefiru i jogurtu ?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Maślance jest bliżej do jogurtu,kefiru niż do mleka.Posdrawiam.
rower1
...
Napisał(a)
ja sobie czasem ją jem ok. 19 a potem twarożek ;)
Without rules, we are nothing but savages.
...
Napisał(a)
Maslanka jest ubocznym produktem powstajacym podczas zmaslania smietany/smietanki(czyli produkcji masla). Przecietny sklad 91-92% wody, 0,1-1% tluszczu, ok 3% białka i 3-4%laktoza(cukier typowo mleczny) + lecytyna maslanka ma bardzo duza wartosc odzywcza, wszystkie niezbedne aminokawsy i jest latwo strawialna.
Maslanke moze byc slodka lub kwasna. Jezeli jest slodka jest produkowana ze smietanki, maslanka kwasna natomiast jest "robiona" z smietany (czyli smietanki poddanej procesowi fermentacji z uzyciem bakteri kw. mlekowego). Kwasna jest popularniejsza, jezeli dluzej postoi ma tendencje do rozwarstwiania sie i pojawiania sie warstwy serwatki, ale ogolnei to w gorszej jakosci produktach.
pzdr.
Maslanke moze byc slodka lub kwasna. Jezeli jest slodka jest produkowana ze smietanki, maslanka kwasna natomiast jest "robiona" z smietany (czyli smietanki poddanej procesowi fermentacji z uzyciem bakteri kw. mlekowego). Kwasna jest popularniejsza, jezeli dluzej postoi ma tendencje do rozwarstwiania sie i pojawiania sie warstwy serwatki, ale ogolnei to w gorszej jakosci produktach.
pzdr.
Polecane artykuły