SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Gyros

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 4283

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 111 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 671
witam,

jak w temacie, interesuje mnie temat samego mięsa z gyrosa kurczaka... a najlepiej jego wartosci odżywcze

ma ktos jakies blizsze informacje ? byc moze ktos pracuje w takim fast foodzie i wie jak jest przyrządzane to mieso ?

jedno jest pewne, ze dodaje sie chyba jakiegos oleju - bo zanika uczucie głodu na pare godzin i trzeba na siłe wpieprzać hehe

they holla my name !!

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 14 Napisanych postów 1542 Wiek 33 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 29694
prawdziwego gyrosa robi sie z Jagnieciny o ile sie nie myle....

A ten o których ty mowisz to zwykły filet z kurczaka po obróbce tremiczjen ( kurczak + olej )=cala wartos odzywcza

....życie to coś więcej niż krew pot sperma i łzy...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 52 Napisanych postów 3517 Wiek 34 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 21015
w dodatku olej pewnie nieczesto zmieniany

sra ta ta ta ta...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 111 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 671
no raczej nie, bo mieso nabija sie na "kijek" i jest obsmazane z kazdej strony wiec zmiany oleju nie ma

they holla my name !!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6256 Napisanych postów 75964 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754464
Zalezy od rodzaju miesa, ktore raczej nie jest najlepszej jakosci. A ilosci bakterii jest ogromna.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 98 Napisanych postów 6776 Wiek 38 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 50487
Ja Ci powiem jak to wygląda w restauracji mojego znajomego. Będzie o kebabie. Kupowane jest mięso, w tym wypadku cielęcina. Mięso to jest dzielone na płaty które są nacierane przyprawami. Takie mięso zostaje w przyprawach na całą noc. Po przybyciu do pracy mięso jest nakładane na specjalny kijek warstwami tzn. mięso->przyprawy->mięso przyprawy. Jedyny olej jaki występuje to oliwa dodawana do marynaty w której leży sobie mięsko. Potem to oczywiście obraca się na kijku i przypieka. Większość tłuszczu spływa do pojemnika pod mięskiem.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6256 Napisanych postów 75964 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754464
Takie mieso pewnie jest dosc dobrej jakosci. Ale takie kupowane do barow tureckich odrazu nadziane na pewno nie. Z tego co pamietam to znajomy sprzedawal za 10zl caly taki kij nadziany miesem.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 98 Napisanych postów 6776 Wiek 38 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 50487
Zależy skąd mięso idzie. Np bardzo dobre jakościowo mięso przygotowuje Beysan. Firma ma siedzibę w Niemczech, ale raz w tygodniu robi rajd po Polsce i rozwozi mięso. Mięso nie jest tanie, ale za jakość się płaci.
Potem jednak znajomy przyjął Turka, który stwierdził, że wszystko będzie robił sam. Sosy, bułki i inne ******ły również przygotowuje sam. Mięso jest dużo smaczniejsze, chudziutkie i sprzedaż skoczyła do góry. No ale kebab taki kosztuje 10 zł, a w innych kebabowniach są po 6. Co nie zmienia faktu, że ludzie i tak biorą u niego, mimo, że prawie 50% droższe.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 111 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 671
u mnie w mieście zestaw gyros duzy kosztuje 12 zł , mięso wydaje sie dobre i nie zbyt tłuste

wiec z surówką i bez sosu mozna jesc :D

they holla my name !!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6256 Napisanych postów 75964 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754464
Mozesz sobie zjesc nawet i z sosem, przeciez nie jadasz codziennie.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 30 Wiek 44 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 4785
Nie mylcie Gyrosu z Kebabem, sposób przysadzania zdecydowanie na korzyść kebabu, a z jakością mięsa to rzeczywistości bywa różnie.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Przedtrenigniem

Następny temat

musztarda, curry (kurkumina)

WHEY premium