Szacuny
98
Napisanych postów
6776
Wiek
38 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
50487
Ja Ci powiem jak to wygląda w restauracji mojego znajomego. Będzie o kebabie. Kupowane jest mięso, w tym wypadku cielęcina. Mięso to jest dzielone na płaty które są nacierane przyprawami. Takie mięso zostaje w przyprawach na całą noc. Po przybyciu do pracy mięso jest nakładane na specjalny kijek warstwami tzn. mięso->przyprawy->mięso przyprawy. Jedyny olej jaki występuje to oliwa dodawana do marynaty w której leży sobie mięsko. Potem to oczywiście obraca się na kijku i przypieka. Większość tłuszczu spływa do pojemnika pod mięskiem.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6256
Napisanych postów
75964
Wiek
39 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
754464
Takie mieso pewnie jest dosc dobrej jakosci. Ale takie kupowane do barow tureckich odrazu nadziane na pewno nie. Z tego co pamietam to znajomy sprzedawal za 10zl caly taki kij nadziany miesem.
Szacuny
98
Napisanych postów
6776
Wiek
38 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
50487
Zależy skąd mięso idzie. Np bardzo dobre jakościowo mięso przygotowuje Beysan. Firma ma siedzibę w Niemczech, ale raz w tygodniu robi rajd po Polsce i rozwozi mięso. Mięso nie jest tanie, ale za jakość się płaci.
Potem jednak znajomy przyjął Turka, który stwierdził, że wszystko będzie robił sam. Sosy, bułki i inne ******ły również przygotowuje sam. Mięso jest dużo smaczniejsze, chudziutkie i sprzedaż skoczyła do góry. No ale kebab taki kosztuje 10 zł, a w innych kebabowniach są po 6. Co nie zmienia faktu, że ludzie i tak biorą u niego, mimo, że prawie 50% droższe.