SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Smażone mięso - kcal

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 11548

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 1430 Wiek 32 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 16860
Kup sobie grill. Wydatek rzędu 50zł.

Semper Fidelis.
Wielka Polska na wieki!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 78 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 5424
denaturacja to zniszczenie wszystkich struktur oprócz pierwszorzędowej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6265 Napisanych postów 76012 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754743
Moga sie zmienic wlasciwosci fizyczne produktu, ale nie ilosc bialka

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 3 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 12
Nie wiem czy powinienem zakladac nowy temat czy moze ten odgrzebac...

Chciałbym sie dowiedziec, czy jesli kupuje jakies mieso, ktore zamierzam przetworzyc (usmazyc/upiec itd) i chce podliczyc kalorie i makro, to czy powinienem brac pod uwage wage surowego miecha czy dopiero tą uzyskana po przykladowym upieczeniu?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6265 Napisanych postów 76012 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754743
Zawsze należy ważyć produkty przed ich obróbką.

http://potreningu.pl/articles/4639/kiedy-nalezy-wazyc-produkty 

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 3 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 12
tylko jest pewne "ale": przykładowo kiedy ostatnio pieklem sobie udziec (mysle, ze waga miedzy 1,5 a 2kg), to wrzuciłem go do blaszki, posypałem przyprawa i nie dodając zadnego tluszczu wstawiłem do piekarnika, kiedy po jakims czasie przewracałem go na druga strone to z blaszki odlalem ok 200ml tluszczu (tluszcz, bo po jakims czasie zastygł). i teraz pytanie w jaki sposob to uwzglednic, gdyz niewatpliwie upieczone miesko posiada mniej tluszczu niz wg tabelki. Powinienem ten tluszcz po prostu odliczyc?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6265 Napisanych postów 76012 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754743
Udziec wołowy to chude mięso. Na pewno nie było w nim aż 10% tłuszczu lub więcej. Jeżeli dobrze pamiętam, to wg tabel ok 4-5%. Wlicz sobie w takim razie pieczony element.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 3 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 12
udziec kurzy ;) to udko bez tzw pałki
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6265 Napisanych postów 76012 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754743
Ja bym liczył na oko ok 10% lub po obróbce.

Moderator działu Odżywianie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

ciezko zgubić do wagi

Następny temat

można zamieniać?

WHEY premium