SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Razowiec wlasnej robotki :-)

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1509

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 2488 Wiek 38 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 47626
Witam, chcialbym sprobowac upiec chlebek w wlasnym piekarniku, zna ktos przepisy ? Smaczyny taki chlebek ? Mozna go fajnie wzbogacic niezbednymi skl odzywczymi, np mieszanka oliwy z oliwek, oleju lnianego itd... Przyznam, ze nudzi mi sie i stad takie pomysly mnie nachodza

>> JUICE IRELAND TEAM <<

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 30 Napisanych postów 2733 Wiek 33 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 16414
Składniki
800 ml mąki pszennej razowej
400 ml mąki żytniej razowej
2,5 dkg drożdży
150 ml mleka
2 łyżki oliwy
2 łyżeczki soli
ziarna słonecznika, dyni, kminek (dowolnie)
450-500 ml wody
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 98 Napisanych postów 6776 Wiek 38 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 50487
Oczywiście warto zrobić zakwas, który robi się około 5 dni;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 30 Napisanych postów 2733 Wiek 33 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 16414
A,jak to zrobic:

1. Zakwas: 2 łyżki mąki żytnie zalać 200 ml ciepłej wody w słoiku i pozostawić na 2 dni w ciepłym miejscu.
2. Drożdże zalać ciepłym mlekiem, dodać łyżeczkę cukru i mąki, pozostawić do wyrośnięcia (ok.20 min.) Mąki , sól i ziarna wymieszać drewnianą łyżką w misce, dodać zakwas i rozczyn drożdżowy, wymieszać, dodać ok. 300 ml ciepłej wody. Wyrabiać ręką 10-15 min. Ciasto nakryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia (ok. 2 godz).
3. Przełożyć do wysmarowanej olejem i wysypaną mąką wąskiej blaszki i ponownie pozostawić do wyrośnięcia (ok. 1 godz).
4. Wstawić do nagrzanego do 220 st.C piekarnika na 10 min a następnie zmniejszyć gaz do 180 st.C i jeszcze piec 40 min (razem 50 min). Chcąc otrzymać chrupiąca skórkę, chleb po wyjęciu z pieca posmarować gorąca wodą.

Zmieniony przez - Hihihehe w dniu 2008-03-05 15:25:35
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 2488 Wiek 38 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 47626
Dzieki! Jutro po sogu dam

>> JUICE IRELAND TEAM <<

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 30 Napisanych postów 2733 Wiek 33 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 16414
Ale przepisow na taki chleb jest przeciez w necie pelno :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 2488 Wiek 38 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 47626
No tak, ale mi chodzilo o takie typowe chlebki pasujace (wart odzywcze) do naszych diet "masowych"... Smaczny ten chlebek w ogole jest ?

>> JUICE IRELAND TEAM <<

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 30 Napisanych postów 2733 Wiek 33 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 16414
Kiedys babcia jak chciala upiec chleb to znalazlam jej ten przepis.Dobry byl,ale czy wszystkie skladniki byly takie same to juz nie wiem
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

dieta wysokobiałkowa

Następny temat

Zestaw KFC jako codzienny element diety? :D

WHEY premium