...
Napisał(a)
Mam kłopoty z trawieniem co moze mi ulatwic trawienie wszelkie propozycje tzn odżywianie i jakies preparaty prosze pomuzcie bylem u lekaza ale juz zapozno zeby przed swietami zrobic badania wczesniej mialem lekarstwo od lekaza teraz tylko espumisan i cos tam jeszcze se kupilem wogule jesc mi sie nie chce wszystko jak by w zoladku zalegalo help me!
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
https://www.sfd.pl/>;>;>;Środki_wspomagające_trawienie<><><;-t275760.html>;-t275760.html>
W ogole to wpisz "trawienie"
W ogole to wpisz "trawienie"
...
Napisał(a)
juz czytam dzieki Tabletki przeciw niestrawności Labofarm mam to nie bardzo pomaga
ktos moze cos poradzi bardziej takie naturalne sposoby na trawienie co unikac lekaz mi kazal jesc lekko strawnie
Zmieniony przez - Andrews24 w dniu 2008-03-22 15:03:28
ktos moze cos poradzi bardziej takie naturalne sposoby na trawienie co unikac lekaz mi kazal jesc lekko strawnie
Zmieniony przez - Andrews24 w dniu 2008-03-22 15:03:28
...
Napisał(a)
Dokladne przezuwanie pokarmu,woda wypita minimum 30 minut przed posilkiem (jak bedziesz pic przy posilku to jeszcze pogorszy trawienie,rozcienczajac soki),blonnik,herbatki,przyprawy
...
Napisał(a)
Dodają potrawom smaku i czynią je lżej strawnymi. W dodatku "podkręcają" jeszcze przemianę materii, więc pomagają chudnąć.
Jałowiec przyspiesza trawienie i zapobiega wzdęciom. Ułatwia też usuwanie nadmiaru wody z organizmu. Używaj do przyprawiania dziczyzny, potraw z baraniny i wieprzowiny, dodawaj do ciemnych sosów.
Majeranek ułatwia trawienie, pobudza wydzielanie żółci, przyspiesza przemianę materii. Zapobiega też wzdęciom. Jest doskonały do potraw z roślin strączkowych, z grzybów, do pieczonego ciemnego drobiu, sałatek.
Pieprz cayenne usprawnia pracę wątroby i przyspiesza przemianę materii. Zwiększa też zdolność organizmu do spalania tłuszczu. Możesz nim doprawiać mięsa, ryby, sosy, zupy, a także potrawy z warzyw.
Lubczyk wspomaga przemianę materii. Zwiększa wydzielanie soków żołądkowych i żółci, poprawia perystaltykę jelit. Działa także moczopędnie. Dodawaj go do sałatek, potraw z drobiu, ryb, ryżu, pieczonych mięs i warzyw.
Kminek zwiększa wydzielanie żółci i soków żołądkowych, przyspiesza trawienie, łagodzi wzdęcia. Wpływa też pobudzająco na pracę nerek. Używaj go do dań z kapusty, do mięs i ryb (zwłaszcza gotowanych), do sałatek.
Mięta przyspiesza i ułatwia trawienie, bo pobudza wydzielanie żółci i wzmaga pracę żołądka. Przeciwdziała też wzdęciom. Możesz nią przyprawiać zapiekanki, zupy jarzynowe, potrawy z ryb, z sera oraz dodawać do grochu, porów.
Imbir pobudza wydzielanie soków trawiennych i ułatwia pracę żołądka. Działa również wiatropędnie i ma korzystny wpływ na perystaltykę jelit. Dodawaj go do słodkich dań, potraw z drobiu, mięsa mielonego, grzybów, ryb.
Cynamon wzmaga pracę żołądka i ułatwia trawienie. Ma także lekkie działanie wiatropędne i zapobiega wzdęciom. Jest świetny do zup owocowych, budyniów, pieczonych jabłek oraz farszów do drobiu i do mięsa z rusztu.
Jałowiec przyspiesza trawienie i zapobiega wzdęciom. Ułatwia też usuwanie nadmiaru wody z organizmu. Używaj do przyprawiania dziczyzny, potraw z baraniny i wieprzowiny, dodawaj do ciemnych sosów.
Majeranek ułatwia trawienie, pobudza wydzielanie żółci, przyspiesza przemianę materii. Zapobiega też wzdęciom. Jest doskonały do potraw z roślin strączkowych, z grzybów, do pieczonego ciemnego drobiu, sałatek.
Pieprz cayenne usprawnia pracę wątroby i przyspiesza przemianę materii. Zwiększa też zdolność organizmu do spalania tłuszczu. Możesz nim doprawiać mięsa, ryby, sosy, zupy, a także potrawy z warzyw.
Lubczyk wspomaga przemianę materii. Zwiększa wydzielanie soków żołądkowych i żółci, poprawia perystaltykę jelit. Działa także moczopędnie. Dodawaj go do sałatek, potraw z drobiu, ryb, ryżu, pieczonych mięs i warzyw.
Kminek zwiększa wydzielanie żółci i soków żołądkowych, przyspiesza trawienie, łagodzi wzdęcia. Wpływa też pobudzająco na pracę nerek. Używaj go do dań z kapusty, do mięs i ryb (zwłaszcza gotowanych), do sałatek.
Mięta przyspiesza i ułatwia trawienie, bo pobudza wydzielanie żółci i wzmaga pracę żołądka. Przeciwdziała też wzdęciom. Możesz nią przyprawiać zapiekanki, zupy jarzynowe, potrawy z ryb, z sera oraz dodawać do grochu, porów.
Imbir pobudza wydzielanie soków trawiennych i ułatwia pracę żołądka. Działa również wiatropędnie i ma korzystny wpływ na perystaltykę jelit. Dodawaj go do słodkich dań, potraw z drobiu, mięsa mielonego, grzybów, ryb.
Cynamon wzmaga pracę żołądka i ułatwia trawienie. Ma także lekkie działanie wiatropędne i zapobiega wzdęciom. Jest świetny do zup owocowych, budyniów, pieczonych jabłek oraz farszów do drobiu i do mięsa z rusztu.
...
Napisał(a)
Ciezko powiedziec, powodow moze byc wiele. Najlepiej zrobisz jak pojdziesz do lekarza, tu mozesz jedynie wkleic diete i zobaczymy co ciekawego tam masz.
Moderator działu Odżywianie
Polecane artykuły