SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

biaałko w jajkach+ temperatura

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1227

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 27 Wiek 33 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 515
Witam Zawsze dręczyło mnie ta kwestia czy jak robimy sobie jajecznice to białko pod wpływem wysokiej temperatury niescina sie treche a jesli tak to jakie to sa ilosci..? znaczne czy moze niwielkie?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 204 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 7481
ale o co chgodzi??? bialko pod wplywem temperatury, alkoholu, mocnych kwasow, garbnikow ulega denaturacji czyli zniszczeniu ulega struktura II rzedowa w gore... same aminokwasy nie ulegaja zniszczeniu...

zreszta jak bys zjadl to bialko jajka to i tak zostalo by pociete na aminokwas...

Drive no faster then your guardian angel can fly ...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 632 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 17545
nie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 68 Napisanych postów 6262 Wiek 43 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 25443
byly już takie pytania

wyszukiwarka

życie jest za krótkie żeby byc małym



http://www.sfd.pl/Rola_tłuszczy_-_art_by_szoho-t185012.html

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 547 Wiek 42 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 2264
Czarny dobrze wytłumaczył, jak na rasowego biochemika przystało :)

sam nie wiem...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 27 Wiek 33 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 515
niechodzi mi ze pod wpływem temperatury jest rozpad aminokwasów. tylko mnie uczono ze ze pod wpływem duzej temperatury białko sie ścina i jest go coraz mniej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 547 Wiek 42 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 2264
Mniej to go być nie może, wszak nie wyparowało, co najwyżej mogło zmienić stan skupienia

sam nie wiem...

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

wolny spadk masy tłuszczowej

Następny temat

Co powiecie na to?

WHEY premium