...
Napisał(a)
Obecnie wiele firm sie chwali iż ich produkty a uscislajac koncentraty badz izolaty białek serwatkowych produkowane są metodą tzw mikrofiltracji o krzyzowym przepływie. W zwiazku z tym chciałbym prosić pana Marka o przybliżenie wyżej wymienionej technologii jak i jej wpływu na produkt finalny. Dziekuje i Pozdrawiam
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
- czy to insulina czy weglowodany powoduje odkladanie
- czy zwiekszenie kcal z tluszczu ale obnizenie WW i B ,zwolni czy pszyspi"
- czy wysiłek fizyczny wymaga zwiększonej podazy witamina antyoksydacyjnych ?
- czy można jednocześnie budować mase mięsniową i palic tkanke tluszczową?
- witaminy, mineraly - syntetyczne czy naturalne
- czy nadmierne sporzycie NNKT może szkodzic zdrowiu człowieka ? cz I
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Pytanie nie jest co prawda adresowane do mnie, ale jako, ze sie nudzę pozwole sobie udzielic odpowiedzi
Wyższosc przeplywu krzyzowego nad procesem wymiany jonowej polega na tym, że tez perwszy zachodzi w temperaturach niskich. WPI powstające w w takich warunkach zachowuje zdecydowaną wiekszosc (albo nawet wszystkie) waznych frakcji bialkowych. 99% powstającej odzywki jest nie denaturowana.
Sprawa ta wyglada odmiennie pod czas IE (czyli wymiany jonowej). W atkim procesie ulec zniszczeniu mogą takie frakcje jak alfa-laktoalbuminy, glikomakropeptydy, immunoglobuliny, laktoferryny. Za to w tym procesie powstaje wiecej beta-laktoalbuminy.
MOim zdaniem izolat powstajacy w procesie IE jest produktem trzecioligowym. CFM to pierwsza liga.
Zmieniony przez - faftaq w dniu 2008-03-31 11:23:44
Wyższosc przeplywu krzyzowego nad procesem wymiany jonowej polega na tym, że tez perwszy zachodzi w temperaturach niskich. WPI powstające w w takich warunkach zachowuje zdecydowaną wiekszosc (albo nawet wszystkie) waznych frakcji bialkowych. 99% powstającej odzywki jest nie denaturowana.
Sprawa ta wyglada odmiennie pod czas IE (czyli wymiany jonowej). W atkim procesie ulec zniszczeniu mogą takie frakcje jak alfa-laktoalbuminy, glikomakropeptydy, immunoglobuliny, laktoferryny. Za to w tym procesie powstaje wiecej beta-laktoalbuminy.
MOim zdaniem izolat powstajacy w procesie IE jest produktem trzecioligowym. CFM to pierwsza liga.
Zmieniony przez - faftaq w dniu 2008-03-31 11:23:44
Polecane artykuły