...
Napisał(a)
Z resztą cholesterol jest dobry dla organizmu. Wtedy kiedy ćwiczysz.
...
Napisał(a)
Surowe białka zawierają sporo inhibitorów enzymów, substancji toksycznych itp. mających chronić rozwijający się zarodek ptaka przed grzybami, wirusami, bakteriami itp. Niestety są one w większości też szkodliwe dla nas, utrudniają np. wchłanianie witamin i mogą powodować choroby autoimmunologiczne. Gotowanie czy smażenie niszczy ich większość, jednakże niektóre pozostają. Dlatego jeśli mamy problemy z jelitami i chorobami autoimmunologicznymi najlepiej wyrzucać białka jaj i jeść same żółtka. Żółtka są natomiast wolne od substancji antyodżywczych i można je jeść nawet na surowo, bez szkody dla zdrowia.
Zmieniony przez - LZQ w dniu 2011-12-05 19:43:41
Zmieniony przez - LZQ w dniu 2011-12-05 19:43:41
...
Napisał(a)
Ostatnio aktywny 2010-08-11 14:32:19
Na pewno wejdzie i podziękuje Ci za informacje
Archeolog się znalazł...
Na pewno wejdzie i podziękuje Ci za informacje
Archeolog się znalazł...
Polecane artykuły