Charakterystyka: Błonnik jabłkowy
• ogranicza apetyt
• zmniejsza wchłanianie zbędnych kalorii
• pomaga w zaparciach i biegunce
• umożliwia obniżenie poziomu cholesterolu
• wspomaga oczyszczanie organizmu z toksyn
Opis:
Błonnik, nazywany również włóknem pokarmowym (z angielskiego: dietary fibre), należy do tej części żywności pochodzenia roślinnego, która mimo iż nie ulega trawieniu przez układ pokarmowy człowieka, to odgrywa bardzo ważną rolę dla prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu.
Do najważniejszych właściwości błonnika należy między innymi: redukcja tkanki tłuszczowej, oczyszczanie organizmu z toksyn i metali ciężkich oraz odbudowa flory bakteryjnej układu pokarmowego. Nasz Błonnik Jabłkowy jest preparatem otrzymywanym z wyselekcjonowanych części wytłoków skórek jabłek poddawanym procesom wielofazowego oczyszczania, rozdrabniania, a następnie mikronizacji. Mikronizacja cząsteczek powoduje zwiększenie powierzchni czynnej preparatu, co w istotny sposób wpływa na wzrost jego bioaktywności i skuteczniejsze działanie preparatu.
Skład:
skład w porcji dziennej (2 łyżki stołowe - 20g)
Błonnik ogółem - 13,42 g
w tym:
- nierozpuszczalny - 11,06 g
- rozpuszczalny - 2,36 g
Węglowodany przyswajalne - 3,36 g
Białko - 1,12 g
Tłuszcz - 0,74 g
Sposób użycia:
2 x dziennie po 1 łyżce stołowej około 30 min. przed posiłkiem.
Link:
http://www.detal.vitamin-shop.pl/product_info.php?manufacturers_id=31&products_id=1155&osCsid=8ecf11bcd7ab245d9461e6c7ce39bcfd
HST PUSH & PULL - mój autorski "system" treningowy:http://www.sfd.pl/-t589381.html
Dieta LOW-CARB, art dla początkujących: http://www.sfd.pl/-t655403.html
Redukcja od A do Z - wszystko o redukcji:http://www.sfd.pl/-t654560.html
Tabata - co to jest i za co ją lubię?: http://www.sfd.pl/-t963145.html
Takie wielkie, takie niewinne. A same niosą na grzbiecie skrzydlatą kostuchę. Polską śmierć.