SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

W kuchni bez błędów !

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 1231

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 15 Napisanych postów 519 Wiek 32 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 3512
Witam panów i Panie

Mam pytanie jak przyzadzacie piers z kurczaka, rybe? Na czym, jak, jakie przyprawy ?

Nie zaznajesz szczęscia ? Ćwicz by być wielkim i odbierać je innym ! For OmiX

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 30 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 216
Różnie :) Najczęściej gotowane, a co do przypraw to próbuj wszystkiego bo jak wiadomo są gusta i guściki :) Ja osobiście do takich mdłych potraw czasami stosuje i najbardziej mi to odpowiada przyprawy Fit. Jest to kompozycja różnych ziół, dobrana odpowiednio do ich zastosowania są takie dodatki jak : pokrzywa lub liść nagietka :) Stosuje je nie za często, ponieważ posiadają ''ulepszacze'' więc rybę posypuje natką, tymiankiem,oregano,bazylią - zioła prowansalskie. ogólnie co w ręce popadnie :)

Nie wierzę w zasadę "oko za oko". Wierzę w "dwoje oczu za oko".

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 15 Napisanych postów 519 Wiek 32 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 3512
Ale Piers z kuraka robisz na oleju czy oliwie czy moze jeszcze inaczej ?

Nie zaznajesz szczęscia ? Ćwicz by być wielkim i odbierać je innym ! For OmiX

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 30 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 216
Z racji tego że jestem na redukcji gotuje to na parze.. ale Ty spokojnie możesz podsmażyć na oliwie :)

Nie wierzę w zasadę "oko za oko". Wierzę w "dwoje oczu za oko".

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 19 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1464
Ja smażę na patelni grillowej, specjalnej do smażenia beztłuszczowego, ale i tak czasami daję oliwy z oliwek.
Piersi z kurczaka wychodzą na niej idealnie.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 30 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 216
spróbuj tak,za... przepis , gotuje to dla mojego faceta który jest na redukcji:
Co do proporcji to sam sobie ustalisz, ja zawsze robiłam więcej bo nie chciało mi się codziennie robić tego samego.
por
marchewki
cebule
kapusta pekińska
pomidor
pierś z kurczaka
kostki knorr - bazylia oregano
sos sojowy
lampka czerwonego wina

Filety kroimy w paski, wkładamy do miski i wlewamy do niego czerwone wino i sos sojowy.Marchewkę obierasz i kroisz i paski, a resztę jak chcesz:) Wrzucasz wszystko na głębszą patelnie,na początku będzie tego bardzo dużo ale po pewnym czasie jak wiadomo się skurczy, dolewasz troszkę wody,oliwy i dusisz pod przykrywka, dotąd aż marchewka będzie miększa- w zależności od tego czy lubisz chrupiącą czy mięciutką. Gdy to sie poddusi wrzucasz pierś do środka, a wino i sos sojowy wylewasz lub zostawiasz na następny raz:), gdy kurczak sie już podsmaży dodajesz przyprawy w kostkach możesz dosypać przyprawę curry i gotowe:)

Nie wierzę w zasadę "oko za oko". Wierzę w "dwoje oczu za oko".

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 15 Napisanych postów 519 Wiek 32 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 3512
Rozumiem, Rozumiem... a Piers mozna gotowac w wodzie ? Jesli tak to jak to przebiega.

Nie zaznajesz szczęscia ? Ćwicz by być wielkim i odbierać je innym ! For OmiX

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 30 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 216
jasne, to tak jak parowanie:) wrzucasz do gotującej się wody i czekasz ok 30 minut

Nie wierzę w zasadę "oko za oko". Wierzę w "dwoje oczu za oko".

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 30 Napisanych postów 2733 Wiek 33 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 16414
Jak jest pokrojona na male kawalki to starcza 10-15 minut.Dobra opcja jak zalezy komus na czasie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 68 Napisanych postów 6262 Wiek 43 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 25443
czas obróbki cieplnej zalezy od wielu czynników, nie tylko od wielkosci

życie jest za krótkie żeby byc małym



http://www.sfd.pl/Rola_tłuszczy_-_art_by_szoho-t185012.html

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 547 Wiek 42 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 2264
... a Piers mozna gotowac w wodzie ? Jesli tak to jak to przebiega.

Można....

Przebiega? Przebiega kurak, łapiemy za cyca, amputacja i gotujemy az będzie miękka by ją wszamać...

sam nie wiem...

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

omega 3 a tycie

Następny temat

Co zrobić w tym przypadku?

WHEY premium