Szacuny
0
Napisanych postów
30
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
216
Różnie :) Najczęściej gotowane, a co do przypraw to próbuj wszystkiego bo jak wiadomo są gusta i guściki :) Ja osobiście do takich mdłych potraw czasami stosuje i najbardziej mi to odpowiada przyprawy Fit. Jest to kompozycja różnych ziół, dobrana odpowiednio do ich zastosowania są takie dodatki jak : pokrzywa lub liść nagietka :) Stosuje je nie za często, ponieważ posiadają ''ulepszacze'' więc rybę posypuje natką, tymiankiem,oregano,bazylią - zioła prowansalskie. ogólnie co w ręce popadnie :)
Nie wierzę w zasadę "oko za oko". Wierzę w "dwoje oczu za oko".
Szacuny
0
Napisanych postów
19
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1464
Ja smażę na patelni grillowej, specjalnej do smażenia beztłuszczowego, ale i tak czasami daję oliwy z oliwek.
Piersi z kurczaka wychodzą na niej idealnie.
Szacuny
0
Napisanych postów
30
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
216
spróbuj tak,za... przepis , gotuje to dla mojego faceta który jest na redukcji:
Co do proporcji to sam sobie ustalisz, ja zawsze robiłam więcej bo nie chciało mi się codziennie robić tego samego.
por
marchewki
cebule
kapusta pekińska
pomidor
pierś z kurczaka
kostki knorr - bazylia oregano
sos sojowy
lampka czerwonego wina
Filety kroimy w paski, wkładamy do miski i wlewamy do niego czerwone wino i sos sojowy.Marchewkę obierasz i kroisz i paski, a resztę jak chcesz:) Wrzucasz wszystko na głębszą patelnie,na początku będzie tego bardzo dużo ale po pewnym czasie jak wiadomo się skurczy, dolewasz troszkę wody,oliwy i dusisz pod przykrywka, dotąd aż marchewka będzie miększa- w zależności od tego czy lubisz chrupiącą czy mięciutką. Gdy to sie poddusi wrzucasz pierś do środka, a wino i sos sojowy wylewasz lub zostawiasz na następny raz:), gdy kurczak sie już podsmaży dodajesz przyprawy w kostkach możesz dosypać przyprawę curry i gotowe:)
Nie wierzę w zasadę "oko za oko". Wierzę w "dwoje oczu za oko".