SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Jogurt

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 1975

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 41 Wiek 31 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 3565
Witajcie. Moja mama robi jogurt z mleka i kefiru(lub czegoś innego co ma żywe kultury bakterii) gotuje mleko wlewa kefir i zostawia w ciepłym miejscu żeby sie rozwineły żywe kultury bakterii. Jest to napewno zdrowsze od jogurtów kupnych. Mam tego ok. litr na dzień można robić to w nieskończoność wystarczy troche zostawić i zagotować mleko. Zastanawiam się jakie to ma wartości odżywcze, czy wie ktoś jak to obliczyć/sprawdzić?

Masa, XXL mój kapitał

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 20 Napisanych postów 1807 Wiek 33 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 12829
Dodaj kalorie skladnikow?

Hard work has a reward. More hard work.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 68 Napisanych postów 5820 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 42644
Sprawdz ile mama daje mleka i kefiru sprawdz ich wartosci i zsumuj.. .

GÓRA---->I am What I am

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Szczęściaż, ile bym dał żeby móc zajadać się do woli jogurtem własnej roboty. Niestety, narazie jestem skazany na sklepowe, trzeba jednak kiedyś spróbować zrobić
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 41 Wiek 31 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 3565
dzięki sogi lecą nie jest trudne zrobić taki jogurt ważne żeby tym ciepłym źródłem nie było słońce bo mleko skwaśnieje

Masa, XXL mój kapitał

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 3 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 144
odgrzeje temat bo konkretnie o to zagadnienie chodzi, mam tę możliwość że jakiś raz w tygodniu kupuje świeże 5 litrów mleka, wlewam do gara, śmietana delikatnie zaczyna się zbierać, wtedy staram się "wybrać" mleko z dna - 0,5 l i to gotuję,studzę, dokładam łyżeczkę jogurtu kupnego, stawiam przy grzejniku i po dwóch dniach (w zimie)mam jogurt. Reszta czeka , w miarę jak śmietana się zbiera ściągam ją na bieżąco do słoika i do lodówki, gdy uzbieram prawie cały słoik (ponad 0,5 l)robię z tego masło, dodatkowo dostaje gratis solidną szklankę maślanki. chude mleko które stoi nadal w garnku czeka do porządnego ścięcia skrzepu , potem warzę na delikatnym ogniu przez 40-50 minut , na tetrową pieluchę i mam ser biały.
serwatkę wylewam, i teraz napiszcie mi czy dobrze robie że ją wylewam - czytałem że sama serwatka kwaśna jako produkt uboczny wyrobu sera jest szkodliwa.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Chipsy

Następny temat

śniadanie ponad 1200kcal

WHEY premium