SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

małe pytanko, z ciekawość o ser żółty.

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 6772

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 463 Wiek 35 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 21166
Witam!
Mam pytanie bo kolega coś mi mówił ,że jak się ser żółty roztopi to traci wartości odżywcze ( białko) i tylko niezdrowy tłuszcz zostaje- czy to prawda?? Ser żółty czasami podjadam, np. 4 kanapki z tuńczykiem+ 2 z serem, z tłuszczami się mieszczę, proporcje kwasów zachowane i tak mnie ciekawi bo czasami lubię sobie kurczkowo-serową zapiekankę zrobić i dodać około 100g sera, to jak jest z tym roztopionym serem? Pytanie może z dupy ale jak się dowiem to będę wiedział i może ogranicze takie "zapiekankowe " akcje. Pzdr.

Zmieniony przez - bartiall w dniu 2008-05-07 15:41:12

Zmieniony przez - bartiall w dniu 2008-05-07 15:41:42
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 33 Napisanych postów 1924 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 22174
Pierwsze słyszę. Kolega nagadał Ci głupot. Jeżeli se by się mocno przypalił, to wtedy miało by to wpływ na zawartość białka, ale tak to nie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 409 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 9294
j/w co ma topnienie sera żółtego do wartośći odżywczych co te białko wyparuje ??
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6270 Napisanych postów 76019 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754788
Nie straci, w innym wypadku nie oplacalo by sie robienie serow topionych. Zyskac moze nawet na strawnosci. Uwazaj z takimi ilosciami sera zoltego, w zaleznosci od zawartosci tluszczu, moze tego wyjsc sporo.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 248 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 3160
Witam
Koledze może chodziło o zmiany struktury białka jakie zachodzą pod wpływem temperatury. Zachodzą, ale białko dalej jest wchłaniane. W przypadku niektórych produktów ta strawność oraz wykorzystanie przez organizm jest większa.
Tak czy owak jak już Domer napisał – spożywaj w ograniczonych ilościach.

Pozdrawiam

Piotr Folęga
kULTURYSTYKA.PL

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 174 Wiek 37 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 15970
"spozywac w ograniczonych ilosciach" czyli np. do 2-3 plasterkow (ok. 50g ser zołtego) - oczywiscie uwzgledniajac zapotrzebowanie kaloryczne + proporcje tluszczy bedziesz dobrze ??

PS. Czy ser zołty pelnotłusty 45% s.m.w mozna zastapic poltłustym (widzilem takie 17% w blokach np. ser zolty wiejski OSTROWII?? i tu pytanie czy taki poltlusty jest bardziej przetworzony mniej wartosciowy odzywczo ??
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6270 Napisanych postów 76019 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754788
Jezeli uwzglednisz to bedzie ok. Poltlusty nie traci na jakosci.

Moderator działu Odżywianie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

DIETKA DLA śWINKI

Następny temat

pytania odnosnie przytycia

WHEY premium