Zawiera dużą ilość hydrolizowanych albumin jaj kurzych!
Hydrolizowane albuminy jaj są idealnym źródłem wszystkich aminokwasów egzogennych i endogennych. EGG Amino 4000 to ich optymalne proporcje dla wspomagania przyrostu masy mięśniowej i siły.
Główne właściwości produktu :
* wspomaga wzrost siły i masy mięśni,
* ogranicza występowanie katabolizmu,
* pomaga uzyskać lepsze osiągnięcia fizyczne,
* ułatwia regenerację.
Szczegółowa charakterystyka
*
EGG Amino 4000 - tabletki
Wartość odżywcza
1 tabletka
w 100 g
Wartość energetyczna
3,8 kcal / 16,3 kJ
273 kcal/1162 kJ
Białko
800 mg
57,8 g
Węglowodany
117mg
8,4 g
Tłuszcz
14 mg
1,0 g
Spektrum aminokwasów w 100 g białka:
Aminokwasy egzogenne:
L-Leucyna (BCAA)
6820 mg
L-Treonina
3640 mg
L-Izoleucyna (BCAA)
4340 mg
L-Metionina
3020 mg
L-Walina (BCAA)
5550 mg
L-Fenyloalanina
4700 mg
L-Lizyna
5120 mg
L-Tryptofan
1320 mg
Aminokwasy endogenne:
L-Arginina
4700 mg
Glicyna
2790 mg
L-kwas asparginowy
8220 mg
L-Histydyna
1860 mg
L-Cystyna/Cysteine
2170 mg
L-Prolina
3100 mg
L-Alanina
4960 mg
L-Seryna
5550 mg
L-Glutamina
10540 mg
L-Tyrozyna
3180 mg
Skład :
Hydrolizowane białko jaj, subst. przeciwzbrylające: fosforany wapnia, celuloza mikrokrystaliczna, stearynian magnezu, emulgator: sól sodowa karboksymetylocelulozy, subst. glazurująca: kwasy tłuszczowe.
Sposób użycia :
podstawowa porcja stanowi 3 - 5 x 2 - 3 tabletki dziennie przyjmowane między posiłkami. Przyjmowana ilość tabletek powinna być uzależniona od masy ciała i rodzaju treningu.
Niepożądane działanie i przeciwwskazania
Na podstawie obecnych doświadczeń medycznych (lekarskich) preparat nie ma żadnych niepożądanych działań i przeciwwskazań