SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Chleb na zakwasie

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 3051

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 621 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 8580
Odrazu mowie ze szukalem ale nic nie znalazlem

Ostatnio kupuje chleb na zakwasie, bardzo mi smakuje zdecydowanie lepiej niz razowy. Co mozecie o nim powiedziec ? Wartosci itp ? Lpeszy/gorszy od razowca?

Pozdro
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 33 Napisanych postów 1924 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 22174
No więc tak. Jakość chleba zależy nie od "zakwasu", lecz od rodzaju mąki z jakiej jest zrobiony. Jeżeli np. jesz chleb z mąki pszennej na zakwasie, to nie wróże Ci niczego dobrego. Natomiast jeżeli wcinasz chleb RAZOWY(z mąki żytniej razowej typ 2000) na zakwasie, to jest on naprawdę "zdrowy" i dużo lepszy od wyrobów pszennych. Problem w tym, że po pierwsze trudno jest w ogóle trafić na dobry chleb razowy, a nie mówie już o razowcu na zakwasie, po drugie większość chlebów razowych jest naszprycowana różnymi syfami(mąka pszenna,spulchniacze,barwniki) w celu zwiększenia wydajność produkcji i takie tam przemysłowe bzdury... Ja sam sobie pieke chleb RAZOWY NA ZAKWASIE. Jest o wiele lepszy, zdrowszy od kupowanego.Poza tym mam pewność co się w nim znajduje, bo robię go w 100% z mąki żytniej razowej. Jedyna wada to zakwas, który trzeba robić pare dni.

Pozdrawiam...

Zmieniony przez - Jacquess w dniu 2008-05-30 12:00:21
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Jak "rozepchać" żołądek?

Następny temat

dietka do poprawy

WHEY premium