No a temat zakładam dla śniadanka. Dziś podgrzałem sobie:
+ 250g mleka 3,2% {białko 8,3g, tłuszcze 8g, węglowodany 12g, kalorie 153}
+ 100g płatków owsianych {białko 11,9g, tłuszcze 7,2g, węglowodany strawne 69,3g, kalorie 387}
+ stołowa łyżeczka glukozy(nie wiem czemu, chyba chciałem poprawić smak, ale nie wiem czy jest sens to dodawać?)
-Doszedłem do wniosku, że jednak lepiej by to smakowało jak bym rodzynek dodał, tylko ile?
-Płatki owsiane, na forum gość pisze, że 100g mam 211kcl a na tej stronce pisze 387 kcl {http://www.jedzdobrze.pl/tabele/food,104,platki__owsiane.html} i komu wierzyć?
-Co z tą glukozą? Nadaje czy nie nadaje się do śniadania? Jeśli tak to ile jej sypać i jakie są jej wartości?
-Czytałem gdzieś, że glukoza jest dobra od razu po treningu, można rozpuścić z wodą i wypić, bo szybko się wchłania, tylko ile tej glukozy po tym treningu?
Pozdrawiam.