...
Napisał(a)
to 5min roboty
ja ostatnio z braku pomidrow w puszcce zrobiłem z normalnego 1pomidora ok.200g
do rondelka dałem okrojona cebulke,dolałem wody w tym czasie pokroiłem pomidora wrzuciłem do blender dodałem wycisniety zabek czosnku zmiksowałem i dodałem do podduszonej cebuli,doprawiłem,papryka w proszku,sola,pieprzem,bazylia,oregano,kwaskiem cytrynowym,1tabletka słodzika i podgotowałem i wyszedł super miałem na 2posiłki
ja ostatnio z braku pomidrow w puszcce zrobiłem z normalnego 1pomidora ok.200g
do rondelka dałem okrojona cebulke,dolałem wody w tym czasie pokroiłem pomidora wrzuciłem do blender dodałem wycisniety zabek czosnku zmiksowałem i dodałem do podduszonej cebuli,doprawiłem,papryka w proszku,sola,pieprzem,bazylia,oregano,kwaskiem cytrynowym,1tabletka słodzika i podgotowałem i wyszedł super miałem na 2posiłki
...
Napisał(a)
mam pytanie:
jesli dobrze rozumiem to ryz rozgotowany bedzie mial wieksze IG niz ryz nierozgotowany, a co sie stanie z ryzem rozgotowanym jak ostygnie? bedzie mial takie samo IG jak ryz zimny nierozgotowany czy moze nadal bedzie mial wieksze?
jesli dobrze rozumiem to ryz rozgotowany bedzie mial wieksze IG niz ryz nierozgotowany, a co sie stanie z ryzem rozgotowanym jak ostygnie? bedzie mial takie samo IG jak ryz zimny nierozgotowany czy moze nadal bedzie mial wieksze?
...
Napisał(a)
Produkt podany dłużej obróbe termicznej będzie miał większe ig, tak że ryż rozgotowany ma wyższe ig niż ryż nierozgotowany i jego ig już się nie zmniejszy nawet po ostygnięciu.
...
Napisał(a)
Moze sie zmniejszyc, np po polaniu zimna woda.
Moderator działu Odżywianie
Polecane artykuły