Szacuny
116
Napisanych postów
21032
Wiek
40 lat
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
208598
jakis pomysl?
kiedys jakis mialem dobry, ale zapomnialem nazwy i z czego to bylo...
smalec wiem..ale chodzi mi o tluszcz plynny, zebym mogl np marynate zrobic a potem wrzucic to na grill albo do piekarnika
FITNESS ACADEMY King Square Kraków
"Oddycham głęboko, stawiam piedestały. Jutro będe duży, dzisiaj jestem mały..."
Szacuny
68
Napisanych postów
6262
Wiek
43 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
25443
nie musisz powtarzac, seewy wie dlaczego
dodam tylko ze nie koniecznie marynata musi zawirac tłuszcz, możesz wina/wody używac,
ja np jak piekę wieksze kawały miecha typu golona, całe schaby albo karkówki to robie tak:
pokrojone warzywa(marchew,pietrucha,korzeń selera,cecula,czosnek) zalewam wrzątkiem doprawiam solą i ziołami ew troche wina
po wystygnieciu wkładam miecho i sobie leży kilkanascie h.
pużniej do pieca.
jeżeli chodzi o grila to olej rzepakowy możesz zakupic, tylko cieżko go znalesc, przynajmniej u mnie