SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Płatki owsiane

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 1730

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 90 Wiek 36 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 644
witam,
mam moze dosc dziwne pytanie, ale nie wiem jak przyrzadzic platki owsiane. Czy mam je wrzucic do mleka i gotowac?? Czy do uotowanego mleka po prostu je wrzucic??
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Zależy jakie płatki - te twarde trzeba ugotować, te miększe wystarczy zalać wrzątkiem, odcedzić, dodać co lubisz i można szamać.

Możesz również usmażyć omlet z płatków, jajek i różnych dodatków.

pzdr
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 609 Wiek 33 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 4439
Student, te twarde czyli pelnoziarniste? Ja takie mam, zalewam mlekiem i jem normalnie, to zle?

Do sukcesu nie ma windy, trzeba isc po schodach

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 90 Wiek 36 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 644
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Czy twarde czy miękkie to zależy od rodzaju obróbki, której są poddawane. Te twarde najlepiej gotować, bo są wtedy łatwiej przyswajalne i strawne.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 276 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 10998
A do omletu do dawać surowe, czy lepiej je zalać wrzątkiem?

Zmieniony przez - life_styl w dniu 2008-07-23 18:50:43
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Ja zalewam i odcedzam, lepiej tak robić, bo wtedy płatki nie chłoną tak mocno jajek i omlet nie jest suchy

Zmieniony przez - studensky w dniu 2008-07-23 19:12:53
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 95 Napisanych postów 16770 Wiek 34 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 68752
ja mam pare sposobów
jak jem zwykłe to owsinae zalewam wrzatkiem czekam az wchłonie dodaje orzechy/pestki dyni,słonecznika,kakao/cynamon/gozdziki,otarta skórkr z cytryny/pomaranczy ewentualnie jakis owoc zalewam zimnym mlekiem i szmam

jak omlet to miele owsiane na mąke dodaje żótko,jakis owoc/dzem/kakao/cynamon mieszam dodaje ubiita piane z białek troxhe wody i na patelnie smaże placuszki jak racuchy

ostatnio także robiłem suflet
owsiane zmieliłem zalałem wrzatkiem dodałem żółtka,kakao,cynamon,orzechy,dolałem troche mleka,ciut wody, ubiłem białka na piane i połaczyłem wlałem do garnka i do piekarnika i naprawde super wyszedł polecam
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Chudne.. i chudne.

Następny temat

Moja dieta do oceny i poprawki

WHEY premium