Wklejam dietę redukcyjną mojej Pani.
Jej specyfikacja ;)
-waga 63 kg
-wzrost 173 cm
-wiek 25 lat
-zapotrzebowanie 1900 kcal
Praca siedząca. Aktywność to aerobik, ćwiczenia TBC (Total Body Conditioning), czasami ćwiczenia z wolnymi ciężarami na siłowni.
Intensywność treningową oceniam na 1.2-1.3
Dieta:
DZIEŃ 1.
ŚNIADANIE: (ok. 350 kcal)
Serek wiejski light, 2 łodygi selera naciowego, 2 kromki chleba razowego;
II ŚNIADANIE: (ok. 230 kcal)
Jogurt naturalny, nektarynka (ok. 140 kcal)
OBIAD: (ok. 450 kcal)
Makaron razowy (50g), 3 różyczki brokułu, 75g szynki wołowej, sos: 1/2 opakowania jogurtu naturalnego + zioła, łyżeczka rodzynek, łyżeczka oliwy z oliwek;
PODWIECZOREK: (ok. 140 kcal)
Sałatka: pomidor, nieduża papryka, kilka listków sałaty, łyżeczka oliwy, sok z cytryny, trochę sera pleśniowego i parę migdałów
przed treningiem:
porcja białka (150 kcal)
KOLACJA: (ok. 250 kcal)
Omlet z 1 jajka + 4 łyżki mrożonego groszku, tost ziarnisty
DZIEŃ 2.
ŚNIADANIE: (ok. 310 kcal)
Grahamka podłużna, 1/2 allmette light, 1 łodyga selera, ogórek gruntowy, 2 rzodkiewki
II ŚNIADANIE: (ok. 140 kcal)
Jogurt naturalny, pomarańcza
OBIAD: (ok. 450 kcal)
- to samo co w czwartek (makaron z brokułami)
PODWIECZOREK: (ok. 110 kcal)
Duże jabłko i 3 migdały
KOLACJA: (ok. 270 kcal)
Sałatka: duży pomidor, 3 oliwki, 1/2 szklanki kiełków mung, mała papryka, plaster fety 30% albo light, 2 łyzki otrąb pszennych (zarodków), oliwa, sok z cytryny, kromka WASA
Proszę o ocenę i konstruktywną krytykę.
Z góry dzięki :)