SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Mój dziwny pomysł... Czekam na opinie

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1010

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 51 Wiek 33 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1464
Witam jak sami wiecie sporo kulturystów najczęściej w Ameryce spożywa jajka w postaci surowej co mnie sie osobiście nie uśmiecha ale chciałbym to sprawdzić
Ale ponieważ jakoś wzbogacę to surowe jajko o sam cukier lub cukier z kakaem
co wy o tym myślicie chodzi mi o tzw kogel mogel nie wiem czy ktoś z was jadł to czy nie ale moje pytanie jest takie czy strasznie sie zimni działanie białka jeśli dodam tam cukier sam lub z kakaem??
Czy efekt będzie taki sam po zmieszaniu tego
???
Czekam na opinie głównie specjalistów...
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51563 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Surowe jaja odpadają, są ciężko strawne i słabo wchłanialne za sprawą awidyny.

Dodatkowo możesz zarazić się salmonellą.

Jaja tylko po obróbce termicznej

pzdr
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 30 Napisanych postów 2733 Wiek 33 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 16414
Najlepiej to wpisac w wyszukiwarke "surowe jajka"
Np.tu jest o tym https://www.sfd.pl/Czy_jest_jakaś_różnica_-t360101.html

ALbo juz pare razy wklejalam tekst p.Szukaly
"pomijając aspekt salmonelli - białko jaja zawiera awidynę - substancję wiążącą biotynę (witaminę H). Kompleks awidyny z biotyną jest odporny na działanie enzymów - trypsyny i chymotrypsyny. Z punktu widzenia żywienia człowieka awidyna jest traktowana jako substancja antyodżywcza. Z tego tytułu nie zaleca sie spożywania surowych jaj, gdyż może to prowadzic do znacznych niedoborów tej witaminy. W jaju gotowanym, awidyna ulega denaturacji i przestaje wykazywać swoje groźne działanie dla biotyny. Biotyna wchodzi w skład enzymówbiorących udziała w neoglukogenezie, syntezie kwasów tłuszczowych, katabolizmie aminokwasów rozgałęzionych. Niedobór biotyny może powodować znuzenie, brak apetytu, łuszczenie sie skóry, wypadanie włosów. Pamietam jak na studiach prowadziłem badania na szczurach które były zywione tylko i wyłacznie białkiem jaja. Wszystkie po 4 dniach zdechły Sytuacja taka nie wydarzyła sie po żadnym innym produkcie. Białko po ugotowaniu ( w wyniku denaturacji) jest lepiej przyswajalne. Nie ma właściwe żadnych czynników, któe przemawiały by na korzysć surowych jaj. Chyba że ktoś taka formę podania lubi...

szukala" https://www.sfd.pl/białko_jaj-t118305.html

Zmieniony przez - Hihihehe w dniu 2008-07-28 15:20:55
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 51 Wiek 33 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1464
aha rozumiem
a czemu CI w Ameryce tak robia ??
i sie nie boja tego??
nie wiedza czym to grozi??
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 30 Napisanych postów 2733 Wiek 33 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 16414
Nie kazdy wsztstko musi wiedziec
Nawet dobre przyklady sa tutaj,na forum.

Tak na marginesie to Twoj nick jest jak mieszanka Gumisia ze Studentsky'im wlasnie,heh

Zmieniony przez - Hihihehe w dniu 2008-07-28 18:52:18
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51563 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Pilnie prosze o pomoc- dieta

Następny temat

odchudzanie

WHEY premium