SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

jajko, pytanie

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 2444

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 244 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1721
po jajku mam odruch wymiotny, jest sens sobie wmuszać, zatykam nos i przełykam
ps. jem na twardo bez żółtka bo żółtka już wogule bym nie przełknął
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 24 Napisanych postów 2860 Wiek 33 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 41203
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 29 Napisanych postów 4524 Wiek 34 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 33482
masz przeciez inne zrodla bialka - nie musisz jesc ciagle tego samego ja swojego czasu tez tak mialem, na dwa lub trzy tygodnie odpusc sobie jajka, zrob mala przerwe lub jedz je w innej postaci (jajecznica, omlet, jaja na miekko). Alternatywa jaj moze byc np. tunczyk/kefir/jogurt naturalny/ryba
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 29 Napisanych postów 891 Wiek 46 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 5255
Jajka jest dobrze umieścić w swojej diecie,dodawaj je do czegoś może będzie lepiej,ja na ten przykład robię pastę z jajka,tuńczyka z puszki i cebuli,jak dla mnie eleganckie.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 244 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1721
ale ja nie lubie jajka w żadnej postaci a przejdzie takie coś żeby zmiksował z mlekiem, podgrzał zeby nie było samonelli i i może wsypie kakao albo coś i wypije? wiem że są inne żródła białka ale zawsze lepiej mieć o to jedno źródło więcej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 23 Napisanych postów 3676 Wiek 35 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 22018
Omlet z płatkami owsianymi robiłeś? Możesz dodać jeszcze do niego sera i polać keczupem. Jajka, tyle o ile, nie wyczujesz.

3 jajka, powyżej połowy szklanki płatków owsianych, może być trochę startego sera żółtego.

Pozdrawiam.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 29 Napisanych postów 891 Wiek 46 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 5255
Jak pisałem niedawno komu innemu do zabicia salmonelli trzeba około 70stopni,białko jajka ścina się przy 60,pomysł z podgrzewaniem i miksowaniem raczej odpada...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 19 Napisanych postów 1163 Wiek 47 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 13357
A mowa o jajku w każdej postaci? Czy o surowym jajku w każdej postaci. Surowe odpuść - bez sensu katusze.
A w ogóle, to nie ma musu jedzenia jajek - jest mnóstwo innych źródeł białka.

Pozdr.

Denerwować się, to mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 33 Napisanych postów 1924 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 22174
gautatyr białko ścina się w temperaturze 45 stopni nie 60. A co do tematu, to zamiast jajek możesz użyć innych źródeł białka, masz ich mnóstwo do wyboru,począwszy od nabiału, skończywszy na mięsie i rybach ;]

Zmieniony przez - Jacquess w dniu 2008-08-14 10:24:11
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 29 Napisanych postów 891 Wiek 46 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 5255
Jacquess z tego co wiem temperatura ścinania białka jaja kurzego jest wyższa niż białka w organizmie ludzkim bo taką właśnie przedstawiłeś.Nie byłem pewnym do końca bo to gdzieś tam dawno przyswojona wiedza ale teraz znalazłem na necie:

http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/zasady-zywienia/jajo---calosc-doskonala,882_661.htm

http://kopalniawiedzy.pl/gastronomia-molekularna-drinki-koktajle-barmani-Charlotte-Voisey-Herve-This-4713.html

Zresztą co za różnica zanim zabijesz pałeczki salmonelli i tak się zetnie i będzie coś jajecznico podobne...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 33 Napisanych postów 1924 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 22174
Mój błąd. Znalazłem nawet artykuł gdzie napisane jest iż ścina się w temp. 63 stopni, ale co to za różnica ;]
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Bardzo proszę o pomoc w ułożeniu diety.

Następny temat

Mam pytanie?!!

WHEY premium