SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

jak liczyc g oliwy z oliwek przy smazeniu

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 2862

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 539 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 2179
nie moge juz patrzec na gotowanego kurczaka, dlatego moja matka ostatnio go smazy. smazy na oliwie z oliwek. zazwyczaj pozniej, cala usmazona patelnie 'przelewa' do garnka. no i wiadomo, kiedy chce odgrzewam sobie 150g wg zapotrzebowania. moje pytanko odnosi sie do tego tzw 'sosu'. zaznaczam ze ten 'sos' jest jak najbardziej naturalny, nie jest zageszczany, nie dodaje do niego nic oprocz przypraw i na koniec wody. zawsze wsuwam go razem z kurczakiem. to chyba dobrze prawda? witaminy z wysmazonego kurczka itd? ale jak liczyc tluszcz z oliwy? przeciez nie moge go po prostu zwazyc, bo kura na koniec zalewana jest woda. poza tym kurczaka gotuje na kilka dni wiec tym bardziej problem z tym wazeniem. co zrobic?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 29 Napisanych postów 4524 Wiek 34 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 33482
Jak nie mozesz patrzec na gotowane to go uduś, upiecz lub nawet wrzuc na grilla, wybrales smazenie - czyli najgorszy sposob. Zmien to, bedzie zdrowiej.

Oliwe liczysz prosto, tyle ile jej wlales na patelnie, wszystko liczysz przed obrobka. Zdr.

Zmieniony przez - zaglebieSC w dniu 2008-08-13 20:12:15
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 33 Napisanych postów 1924 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 22174
W dodatku smażenie na oliwie z oliwek jest jeszcze bardziej nie zdrowe niż Ci się wydaje. Jest dużo lepszych sposobów na przyrządzenie kury niż smażenie.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 539 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 2179
to na czym smazyc? albo inaczej - jak upiec kure by nie byla twarda? kilka razy sprobowalismy w piekarniku i za kazdym razem - kamien! pewnie bylaby mieksza gdyby polewalo sie ja tluszczem, prawda?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 53 Napisanych postów 5239 Wiek 41 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 75867
https://www.sfd.pl/TŁUSZCZE-t369407.html 

"Wszystkie rzeczy są trujące i nic nie jest bez trucizny,
Jedzenie i picie ponad miarę jest również trujące." - Paracelsus
http://www.sfd.pl/TŁUSZCZE-t369407.html
http://www.sfd.pl/JAJO-t429538.html

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 19 Napisanych postów 1163 Wiek 47 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 13357
Oliwa to najgorszy wybór do smażenia, nie mówiąc o samym smażeniu jako nieciekawym systemie obróbki.
Jak już musisz smażyć, to lepszy w tym celu jest smalec (nie utlenia się).
Jeśli chodzi o pieczenie, to możesz piec w zamkniętym naczyniu (np. brytfanna) ze znikomą ilością tłuszczu. Wtedy mięso tak nie twardnieje.

Pozdrawiam!

Denerwować się, to mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 539 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 2179
tzn piec z naczyniu zaroodpornym na smalcu tak ? :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 95 Napisanych postów 16770 Wiek 34 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 68752
proponuje
parowanie
gotowanie
pieczenie
duszenie

przyprawiasz piers kładziesz na folie aluminiowa na blache i do piekarnika i tak pieczesz
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 50 Napisanych postów 10140 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 38697
Grillowanie też lepsze niż smażenie.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

co zmienic w tym posilku??

Następny temat

dietka na mase do oceny

WHEY premium