SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Co mozna zabrac ze sobą w pojemniku, zeby bylo smaczne zimne.

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1237

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 5 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 204
Witajcie,
Biore sie za porządne odżywianie, cel masa.
Pracuje na codzien, wiec chcialbym zjesc wartosciowy posilek zamiast szybkich chinskich zupek w biegu.
Co mozna przyrządzic zeby potem zabrac to w pojemnik i bylo to smaczne nawet jak bedzie zimne.
Czy piers z kurczaka bedzie lepsza ugotowana czy usmazona jak wystygnie?
Jakie macie sposoby na to? ;)
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 29 Napisanych postów 4524 Wiek 34 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 33482
Piers z kurczaka zdrowsza bedzie jak ja ugotujesz lub udusisz. Smazenie stawiaj zawsze na koncu. Nie wiem czy znajdzie sie cos aby bylo dobre nawet wtedy jak bedzie zimne, na pewno zadna potrawa nie bedzie smakowac tak jakby byla odrazu przyrzadzona i jeszcze ciepla. Pokombinuj, ja bralem do pojemnikow ryz/kasze/makaron + mieso + sos + warzywa.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 69 Wiek 32 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1820
ja chodze do szkoly i robie tak:
wieczorem przyrzadzam sobie jedzonko ok godz 21 tj:
-150g ryzu ( nie polecam makaronu poniewaz nastepnego dnia staje sie suchy i sklejony)
-2jajka/100 piersi
-pomidor/papryka/marchew wedle uznania.

Piersi smarze na teflonie bez dodatku tluszczu, oczywiscie wczensiej zapekluje ja a dopeiro potem smarze. Rozbijam ja jak kotlety schabowe i wrzucam na rozgrzana patelnie i smarze ok 2min z kazdej strony, potem dodaje ok 50ml wody + jakies tam przyprawy do smaku i dusze ok 1min. Piers kroje na deseczce w kostke i wrzucam do ryzu i zalewam wszystko woda z duszenia, ew podczas smazenia piersi mozna podsmazyc cebulke pokrojona w kostke i dodac wszystko razem. Wrzucam do lodowki i rano zabieram jedzonko do szkoly ;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 80 Napisanych postów 9947 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 52544
Co prawda to prawda, nie ma to jak cieply obiad, ale jesli nie mozesz, to jesli chodzi o kuraka, to jest ok nawet po wystygnieciu
Ryz/makaron czy kasza juz nie za ciekawie no ale trudno;/ Sosów tez nie polecam na zimno, traca smak i konsystencje, przez co jedzenie ich to juz nie to samo.

Poszukuję książki "Na początku był głód" M. Konarzewskiego, gdyby ktoś miał egzeplarz na sprzedaż - proszę o kontakt mailowy ;)

Jedna z bardziej przemądrzałych osób na forum.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 69 Wiek 32 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1820
jak dla mnie to jedzonko jest ok bo ryz nie trawi walorow smakowych (moim zdaniem) a przy tym nie jest suchy i naprawde posilek to smaczny. Ew mozna rano dodac ok 100ml smietany i przed zjedzeniem wszystko zmieszac to nie bedzie az tak suche ;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 134 Wiek 40 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 3215
Fajna propozycja to sałatka gyros, nawet na zimno jest za***iaszcza. Gyros z piersi z kurczaka, najpierw dusisz,potem odlewasz tą całą wode z tłuszczem i lekko przysmarzasz dodając przyprawy Kebab i jak ktoś lubi to troche chilli, do tego posiekana sałata pekińska, i co sobie tylo chcesz np papryka, pomidor, kukurydza, groszek itd. Zasada jest taka że gyros idzie na sam spód, na to wymieszane składniki sałatki z jakimś sosem np. Knor sałatkowy...(chociaż niekoniecznie) i voila :) można jeszcze sosik jakiś do tego dorobić osobno np. śmietankowy i dodać bezpośrednio przed spożyciem... generalnie dupe urywa
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
generalnie jak kolega wyżej już pisał sosy średnio się do pudełek nadają bo tracą konsystencję (tzn. zastygają), ja używam chrzanu i musztardy, rzadko keczupu. Najczęściej wołowina/wieprzowina + ryż (musi być dobrze ugotowany, żeby smakował na zimno i przechowywany w lodówce w pojemniku) + warzywa i oliwa do butelek 50ml po alkoholach
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 50 Napisanych postów 10140 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 38697
Klex sog za pomysł z oliwą i buteleczkami po alkoholu.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 47 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 628
Ja dopiero zaczynam ukladac sobie jakas sensowna diete na mase i dlatego moze banalne pytanie... czy ta oliwe z oliwek pijecie czy dodajcie do ryzu??

Jesli chodzi o salatke gyros to rzeczywiscie super smak no i doteg niezla porcja weglowodanow i bialka
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
chaczyk dzięki, odbijam ale chyba już nie wejdzie

ja piję tak po prostu, zapijam wodą/colą zero i nic nie czuć
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 24 Napisanych postów 3962 Wiek 32 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 51046
Ja ostatnio w szkole szamam makaron razowy z orzechami włoskimi i oliwą z tychże orzechów. Dorzucam jeszcze ugotowanego/upieczonego kurczaka pokrojonego w kostkę czy co tam jest w lodówce z mięcha.

Na zimno jest nawet lepsze niż na ciepło
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

chlopaki potrzebuje skutecznej diety masowej

Następny temat

DIETA- redukcja pytania.

WHEY premium