-puszka tuńczyka z wody
-pomidory w puszce
-cebula,2 ząbki czosnku,kilka pieczarek
-przyprawy wg.gustu(polecane:bazylia,oregano,pieprz,sól)
-makaron spaghetti 150g(najlepiej z rzecz jasna z mąki razowej)
Sposób przyrządzania:
Na rozgrzaną patelnie wlać łyżkę oliwy,wrzucić pokrojone pieczarki oraz drobno posiekaną cebulę i czosnek,chwilkę podsmażyć.Dodać odsączonego tuńczyka i pomidory razem z zalewką,dusić pod przykryciem aż pomidory zaczną się rozpadać(ok.20 min.).Dodać przyprawy do smaku,ugotować makaron lekko na twardo(al dente).Jeśli sos wyjdzie wam zbyt rzadki dodajcie łyżke koncentratu pomidorowego.
Wartość odżywcza:
Kcal-800
b-35g
w-150g
t-10g
Życzę smacznego