SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Pierś z kurczaka po chińsku

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 20564

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Saida MMA Coach
Ekspert
Szacuny 119 Napisanych postów 28242 Wiek 35 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 125433
Przepis jest dość łatwy do zrobienia, a myślę,że może być niezłym urozmaiceniem codziennego schematu kurczak+ryż

Potrzebne składniki:
- pierś z kurczaka (jedna, ok. 0,5 kg)
- mieszanka chińska mrożona (do dostania w większości sklepów, może być Hortexu lub innej firmy)
- FIX do potraw chińskich Knorr
- sos sojowy
- opcjonalnie: dodatkowa porcja grzybków mun lub ananasa, wyjdzie wtedy lekko słodko-ostre

Sposób przygotowania:
1. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, natępnie solimy i posypujemy piprzem.
2. Na patelni teflonowej lekko podsmażamy lub dusimy w niewielkiej ilości wody - opcjnalnie
3. Zdejmujemy kurczaka z patelni, teraz wsypujemy tam całą zawartość miesznki chińskiej. Smażymy/dusimy pod przykryciem tak długo, aż warzywa staną się miękkie.
4. Następnie do warzyw dodajemu kurczaka i dolewamy trochę wody. Dusimy chwilę razem.
5. Na koniec dodajemy FIX do potraw chińskich Knorr, mieszamy. Na samym końcu dolewamy trochę sosu sojowego - ile,to według uznania. Jeśli ktoś przyrządza z ananasem - dodajemy go w tym momencie wraz z syroopem i także jeszcze chwilę dusimy pod przykryciem,żeby przyprawy się "przegryzły". Danie gotowe

Można następnie poporcjować na 5 porcji - wychodzi ok. 100 g kurczaka i trochę mniej warzyw,nie pamiętam,ile wychodzi tego wagowo po rozmrożeniu.

Danie można podawać z ryżem lub makaronem ryżowym

Skłądniki odżywcze i kaloryczność oraz fotki podam,jak będę robić w najbliższym czasie

Wartości odżywcze w jednej porcji (czyli 100g mięsa i 100g warzyw):
165 kcal
26,6g białka
6,2g węgli
3,6g tłuszczu

Zmieniony przez - Saida w dniu 2008-11-14 14:27:57

Feel the pain and do it anyway...

Obecny dziennik: http://www.sfd.pl/[Stara_Gwardia]_Saida_2014-t993979.html 

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 470 Wiek 37 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 15874
Sprobowalem dobre :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1 Wiek 29 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 2
A jakie wino do tego pasuje?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 9922 Napisanych postów 5608 Wiek 44 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 18317
takie jakie lubisz.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 38 Napisanych postów 2551 Wiek 33 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 31384
Temat zalozon 5 lat temu

Swoja droga jedna z podstawowych i najsmaczniejszych wersji kury.

Zmieniony przez - booolooo w dniu 2013-06-25 13:32:37
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 58 Wiek 32 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 623
po ile kupujecie sos sojowy?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 9922 Napisanych postów 5608 Wiek 44 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 18317
zależy od firmy w każdym większym sklepie masz wybór,poza tym od takich pytań masz osobny wątek.
1
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Pierś na słodko. Polecam

Następny temat

Sałatka z tuńczyka II

WHEY premium