SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

STEK Z TUNCZYKA W BURACZKACH

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 2435

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 2749 Wiek 40 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 45388
skladniki :

200 gramowy stek z tunczyka
1/2 czerwonej cebuli = 50 gram
1 bulwa czerwonych buraczkow = 70 gram
1 stolowa lyzka oliwy z oliwek
1/2 kostki rosolowej <tu doprawiamy wedlug uznania>
2 suszone sliwki = 10 gram
pieprz
1/2 malej lyzki kminku mielonego
Swieze liscie kolendra<do przystrojenia na gore>

Przygotowanie :

1. Bulwe buraczkow obrac i pokroic w male plasterki. Cebule obieramy i kroimy w plastry tak zeby otrzymac kolka z cebuli.
2. Na rozgrzana patelnie z oliwa wrzucamy kulka cebuli i plasterki buraczkow i lekko przysmazamy
3. Sliwke kroimy w bardzo drobna kostke i dodajemy na patelnie do cebuli i buraczkow.
4. Wlewamy na patelnie okolo 200 ml wody przyprawionej wczesniej pieprzem , kminkiem i kostka rosolowa.
5. Stek przyprawiamy pieprzem , kladziemy na wazywa na patelnie i przykrywamy patelnie przykrywka. Dusimy calosc okolo 20 min na srednim ogniu.
6. Na gotowa potrawe posypujemy pokrojone liscie kolendra.

619 kcal
11,9 gram wegl
44,9 gram bialka
43 gramy tluszczu
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Owsianka jabłkowa z cynamonem

Następny temat

FILET Z LOSOSIA W SOSIE ZIOLOWO-CYTRYNOWYM

WHEY premium