Szacuny
1
Napisanych postów
20
Wiek
33 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
3447
Witam.
Moje pytanie dotyczy otreb pszenne.
Mam w domu takie otreby prosto z mlyna ok. 10 kg
Prawda to ze takie otreby prosto z mlyna sa niezdatne do jedzenia , ze trzeba je najpierw jakos wyparzyc ( jak tak to w jaki sposob) z tych bakterii i dopiero puzniej mozna je spozyc . Slyszalem ze te otreby ze sklepu sa juz wyparzne wiec mozna sie wcinac bezproblemu.
Przegladnolem juz duzo duzo artykulow i nic nie znalazlem na ten temat. Co o tym sadzicie??
Szacuny
33
Napisanych postów
1924
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
22174
hmm spróbuj je pogotować chwile w garnku na wolnym ogniu z 5-10 minut, później odsącz i dodaj coś i spróbuj zjeść, powinny być ok. w sumie też bym chciał mieć coś takiego w domu ;]
Szacuny
30
Napisanych postów
2733
Wiek
33 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
16414
Otreby powinny byc doatkiem,a nie zrodlem wegli,wiec nie trzeba ich gotowac tylko np.wsypac TROCHE do ugotowanych juz platkow.
Te otrby z mlyna roznia sie z wygladu od takich ze sklepu? Sa grubsze? I tak powinny stanowic niestrawna czesc pokarmu
Zmieniony przez - Hihihehe w dniu 2008-11-26 15:56:17