SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Prawdziwy razowiec

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 26605

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 278 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 7192
Właśnie czegoś takiego szukałem, przyda się na pewno
Sog leci

Zmieniony przez - Trables w dniu 2010-11-20 16:22:01
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 14945 Wiek 40 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 56805
A ja jutro będę znowu piekła

Wczoraj przypomniałam sobie,że mam odłożony zakwas ze starego i dołożyłam w 2dniu,więc normalnie rośnie jak na drożdżach
i boję się,że jak dołożę dzisiaj kolejną porcję to pojemnik może być za mały

Dodam jutro ziarenek...ogólnie wszystkim smakował,a mam jedząc stwierdziła,że nadaję się na żonę tzn ja nie chleb

moje serce i umysł będą pchać mnie do walki,gdy ręce i nogi będą zbyt słabe...

http://www.sfd.pl/temat621220

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 33 Napisanych postów 1924 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 22174
hmm przez żołądek do serca ? tylko czy chleb podbije serce mężczyzny?

a jakie ziarna dodajesz? dynie i słonecznik? ja polecam siemię lniane ;]
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 14945 Wiek 40 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 56805
dałam słonecznik i dynię siemię lniane też mogłam,bo miałam
ogólnie nieźle mi wyrósł i już stygnie i lepiej wygląda niż ostatnio
zobaczymy czy będzie lepszy w smaku

moje serce i umysł będą pchać mnie do walki,gdy ręce i nogi będą zbyt słabe...

http://www.sfd.pl/temat621220

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 33 Napisanych postów 1924 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 22174
wstaw zdjęcia :)

chleb na zakwasie ma to do siebie, że długo wyrasta. można to jednak skrócić dodając odrobiny drożdży.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 14945 Wiek 40 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 56805
ale po co drożdże skoro robi się zakwas albo jedno albo drugie

ostatnio wyrastał mi 6h i nie mało co wyrósł,a dodanie starego zakwasu ma jednak dobry wpływ przyspiesza,a dzisiaj już po 3h włożyłam do piekarnika,bo nieźle wyrósł

foty wstawię niech trochę przestygnie



jeszcze lepszy niż ostatnio










Zmieniony przez - vena84 w dniu 2010-11-21 16:15:30

moje serce i umysł będą pchać mnie do walki,gdy ręce i nogi będą zbyt słabe...

http://www.sfd.pl/temat621220

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 1359 Wiek 27 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 21882
Chlebek wyśmienity. Już nie raz go robiłem dziwi mnie tylko ,że zawsze jest w środku mokry. Może leżeć i tydzień i dalej przy krojeniu środek chleba jest taki mokry a nóż się strasznie lepi od jakby to powiedzieć hmm wydaje mi się, że zakwasu. Ukroję kromki poleżą chwilę i chleb jest w miarę ok..nie jest już taki lepki. Czy to jest normalne?
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

makaron z piersią i warzywami na ostro

Następny temat

Pieczeń z indyka

WHEY premium