...
Napisał(a)
Myślałem ostatnio nad pewną rzeczą. Załóżmy, że w 100 g surowej piersi z indyka mamy to 19 g białka 1 g tłuszczy i 0 g węgli. Po ugotowaniu z naszych 100 gram surowej piersi zrobi się, załóżmy 80 gram ugotowanej. Czy ilość makroskładników dla 80 gram będzie taka sama jak dla 100 gram ? czy proporcjonalnie do zmniejszenia masy po ugotowaniu zmniejszy się ilość białka i tłuszczu ? Mam nadzieję, że w miarę klarownie wytłumaczone czekam na wypowiedzi
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
b/ww/tł będzie tyle samo w 80g pirśi ugotowanej i 100g nie ugotowanej więc jeśli w 100g pierśi nieugotowanej masz 20g białka to w 80g ugotowanej też masz 20g białka . Licząc z proporcji w 100g pierśi ugotowanej !! masz około 25g białka
mam nadzieje że wszyscy zrozumieli ilość b/ww/tł się nie zmienia ,zmienia się tylko jego proporcja w stosunku do masy (która może ulegać zwiększeniu lub zmniejszeniu)
Zmieniony przez - Zuper w dniu 2008-12-02 22:09:09
mam nadzieje że wszyscy zrozumieli ilość b/ww/tł się nie zmienia ,zmienia się tylko jego proporcja w stosunku do masy (która może ulegać zwiększeniu lub zmniejszeniu)
Zmieniony przez - Zuper w dniu 2008-12-02 22:09:09
...
Napisał(a)
Ja tam takie jedzonko waze po ugotowaniu a wsumie to nie waze czesto na oko juz wiem!!Zawsze lepiej troche na plusie
...
Napisał(a)
wszystko wazymy przed obrobka!!nie zmienai to swojej wartosci odzywczej po obrobce!!
Polecane artykuły