Szacuny
0
Napisanych postów
35
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
2359
Od dłuższego czasu zabieram białko do pracy rozpuszczone wcześniej w domu w butelce a potem co jakiś czas popijam je sobie w przeciągu 8 godzin pracy. Jak dla mnie smakuje tak samo i nie mam żadnych problemów żołądkowych nawet jeśli stoi rozpuszczone 8 godzin w temperaturze 20c.
Ale ktoś mi powiedział, że tak nie można...no i moje pytanie jest dlaczego ?,,,znalazłem watki na forum poruszające ten problem ale większość "ekspertów" kwitowała to stwierdzenie "bo tak piszą na opakowaniach" lol. A ja chciałbym dowiedzieć się czy z punktu chemicznych reakcji ma to jakieś uzasadnienie
Szacuny
1417
Napisanych postów
35562
Wiek
41 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
150829
z punktu widzenia chemicznych rekacji - nie ma to wiekszego znaczenia, chba ze bialko ma dodatek enzymow trawiennych, w takim razie odradzam - bo szybciej sie psuje.
Szacuny
19
Napisanych postów
516
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
15177
mnie zdazalo sie pic wczesniej przygotowane białko po 16 godzinach smakowało mało ciekawie bo było już czesciowo nadtrawione przez dodane enzymy, jak wiadomo enzymy działaja tylko w srodowisku wodnym