SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Rozpuszczanie białka

temat działu:

Odżywki i suplementy

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 1368

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 35 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 2359
Od dłuższego czasu zabieram białko do pracy rozpuszczone wcześniej w domu w butelce a potem co jakiś czas popijam je sobie w przeciągu 8 godzin pracy. Jak dla mnie smakuje tak samo i nie mam żadnych problemów żołądkowych nawet jeśli stoi rozpuszczone 8 godzin w temperaturze 20c.
Ale ktoś mi powiedział, że tak nie można...no i moje pytanie jest dlaczego ?,,,znalazłem watki na forum poruszające ten problem ale większość "ekspertów" kwitowała to stwierdzenie "bo tak piszą na opakowaniach" lol. A ja chciałbym dowiedzieć się czy z punktu chemicznych reakcji ma to jakieś uzasadnienie

Będę wdzięczny za odpowiedz.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
faftaq Dietetyk-SFD
Ekspert
Szacuny 1417 Napisanych postów 35562 Wiek 41 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 150829
z punktu widzenia chemicznych rekacji - nie ma to wiekszego znaczenia, chba ze bialko ma dodatek enzymow trawiennych, w takim razie odradzam - bo szybciej sie psuje.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 9050 Napisanych postów 82717 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 699593
z punktu reakcji chemicznych nie ma
jedynie w chodzą w grę walory smakowe i ewentualne zaburzenia żołądkowo-jelitowe
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 19 Napisanych postów 516 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 15177
mnie zdazalo sie pic wczesniej przygotowane białko po 16 godzinach smakowało mało ciekawie bo było już czesciowo nadtrawione przez dodane enzymy, jak wiadomo enzymy działaja tylko w srodowisku wodnym
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Nowe białko? Czy dobre?

Następny temat

no xplode- lublin

WHEY premium