SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

gotowane mięsko

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 1507

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a) Temat przeniesiony przez Koniu151 z działu Kuchnia SFD.
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Mam pytanie odnośnie gotowania mięsa. Jak mam liczyć kaloryczność powiedzmy udka z kurczaka po ugotowaniu?(innych rodzajów mięs także) Przecież wiadomo, że traci ono tłuszcz. W dodatku zdejmuje z niego skórkę. Ile kcal będzie miało takie udko, po ugotowaniu ważące 120g(same mięso z niego)
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 64 Wiek 37 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1454
http://tabelekaloryczne.w.interia.pl/h-k.htm

dla przykladu: Kurczak, piersi bez skóry (100g): [kcal]=100 [bialko]=21,5 [tluszcze]=1,3 [weglowodany]=0
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
No to mamy powiedzmy udko ze skórą. Ważę je razem z kością, ma 100g. Czyli to udko ma 161 kcal? I gdy je ugotuje też będzie miało 161? - przecież pozbędę się z niego części tłuszczu gotując je?

Albo ryba...Skąd mam wiedzieć ile kcal ma kawałek karpia? Zważę go surowego i co? Przecież połowa to ości...
Proszę o odpowiedź ;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 557 Wiek 33 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 14690
Ubytki makroskładników po ugotowaniu są tak małe że nie robi to różnicy jeżeli nie zostaną uwzględnione w bilansie.
Po drugie myślę że wyliczenie tych ubytków było by niemożliwe w domowych warunkach.
Waga kości też jest nieznaczna.
Wartości mięs bez skóry znajdują się w tabelach.

Grunt to nie zwariować , liczby liczbami a i tak dostarczamy kilka dobrych % mniej/więcej wartości jakie znajdują sie w cyfrach
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Jaki rodzaj treningu stosować - nogi

Następny temat

"Boczki"

WHEY premium