SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Dusi sie dusi %-) schabik, smaczne warzywka %-) kolorowe takie

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 4517

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 17026 Wiek 39 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 105050




z tego względu iż aparat z początku odmówił posłuszeństwa nie będzie kilku fot które powinny być ale co udało sie uchwycić to zobaczycie ... START

Składniki (zabrakło mi groszku w domu i brokułów ) :

- cebula biała i czerwona
- papryka czerwona lub mix kolorów
- seler
- pietruszka
- marchwie
- kilka większych pieczarek
- pół kg schabu
- przyprawy ( do żeberek mniam mniam ,sól, pieprz)
- kostka rosołowa
- wrząca woda >>->
- ziemniaki
Wykonanie :

i tu zabrakło z początku baterii
obieramy i płuczemy ziemniaki po czym kroimy w kostkę i dotujemy ok 20 minut

następnie wszystkie warzywa jakie nam zostały myjemy rozdrabniamy , jak trzeba jeszcze raz płuczemy i wrzucamy do rondla



podczas gdy wczesniej przygotujemy kostkę rosołową rozpuszczoną we wrzątku którym zalewamy warzywa ok szklankę i pod przykryciem dusimy ok 10 minut


w między czasie gdy warzywa się duszą kroimy wieprzowinkę (schab) w paski



i podsmażamy na patelni przez 3 minutki z niewielką ilości tłuszczu ...




gdy juz sie podsmażyło odkrywamy warzywka i dorzucamy nasze mięsko do nich




i przykrywamy na kolejne 10 minut po czym odkrywamy po tym czasie i jeszcze chwilę czekamy aż woda wyparuje ta która sie tam ostala.

podajemy z posypanym szczypioreczkiem, akurat nie było to zielone części cebulki dałem tylko tak jak zaznaczyłem na początku , zabrakło mi brokułów i zielonego groszku co robi robotę w kolorze i smaku Smacznego



nie uwzględnilem wszystkiego bo sie śpieszę troche pozdro



Zmieniony przez - strefab4 w dniu 2009-01-19 18:37:04
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 150 Napisanych postów 15480 Wiek 39 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 90607
szalu nie ma le zjesc sie pewnie da

maly duzy gruby czy chudy kazdemu nalezy sie taki sam szacunek
pozdrawiam

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 17026 Wiek 39 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 105050
nie ma być szału tylko ma być zjadliwie i dobrze
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 150 Napisanych postów 15480 Wiek 39 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 90607
to zryj

maly duzy gruby czy chudy kazdemu nalezy sie taki sam szacunek
pozdrawiam

...
Napisał(a)
Usunięty przez w0jt za pkt 1 regulaminu
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 12 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 335
...
Napisał(a)
Usunięty przez w0jt za pkt 1 regulaminu
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 12 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 335
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 15 Napisanych postów 6529 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 39912
strefa co tak malo miesa co ty krolik jestes ?

Początkujący Kucharz :)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 17026 Wiek 39 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 105050
moze nie widać ale to było pół kg schabu po za tym dobrze że mi przypomniałeś , ide po kabanoski

a na jedną porcje to sobie później dajesz ile chcesz

Zmieniony przez - strefab4 w dniu 2009-01-24 08:48:42
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 12 Napisanych postów 1062 Wiek 33 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 9919
Białka węgle tłuszcze razem
raczej nie zdrowo
choć dużo warzyw ale raczej to nie pomoże
Pozdrawiam
Ps można kilka razy zjeść ale do porządnej diety to bym tego nie wliczył
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 17026 Wiek 39 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 105050


Tu nie co inna wersja, bo z wołowinką podlane większą ilością rosołku i zagęszczone na sos łyżkę śmietany wrzucamy do szklanki dosypujemy 2 łyżki mąki , mieszamy łyżeczką i dodajemy po troszeczku do szklanki wrzątku i mieszamy, po czym wlewamy do rondla z warzywami i mięsem aż się rozklei skrobia i powstanie gęstszy sos dobre do ryżu i makaronu
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

WOŁOWINA W 5 MIN

Następny temat

Marynata SPHINX

WHEY premium