Mam w domu starą patelnie stalową emaliowaną. Dobrze się trzyma, ale wypadałoby mieć też drugą z teflonem.
Będę na niej smażył wszystko czyli: jajecznice, schabowe, mielone, naleśniki, spaghetti.
Kuchenkę mam gazową (na gazową chyba idą inne patelnie niż na kuchenki elektryczne ? grubsze denka chyba mają ?). Średnica 20cm wystarczy w zupełności.
Najlepiej żeby była z przykryciem jak bym chciał dusić np gulasz albo warzywa, ale przeglądając allegro większość jest bez przykrycia.
Kupie coś w granicy 50zł ?
http://allegro.pl/item540023549_nowosc_patelnia_evidence_20_cm_firmy_tefal.html
http://allegro.pl/item540022536_patelnia_bienvenue_20_cm_firmy_tefal.html
http://allegro.pl/item546053140_patelnia_studio_20_cm_firmy_tefal.html
Dla mnie prawie niczym się one nie różnią.
Pomorze ktoś ?:) Bo zajdę do sklepu i znowu zaczną polecać najdroższa ;/
edit.
Średnice patelni mierzy się na powierzchni smażonej czy na górze ścianek ?
Zmieniony przez - Maxloo w dniu 2009-02-03 15:49:11
Maxloo