SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

burgery z tuńczyka

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 4723

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 61 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1464
Witam! jestem świeżym forumowiczem, ale mam dla was do zaproponowania przepis na burgery z tuńczyka. potrawa jest bardzo pożywna, zawierająca dużo białka, szybka do zrobienia oraz można ją jeść w dowolnych konfiguracjach (dodatek do ryżu, wsadzić w chlebek razowy i kanapeczki gotowe do pracy lub do szkoły, bądź poprostu jeść same ponieważ są bardzo syte)

Produkty potrzebne do zrobienia burgerów:
-2 puszki tuńczyka w sosie własnym
-1/2 cebuli
-około 10-15 olivek bez pestek(mogą być faszerowane z papryką)
-1/2 szklanki kukurydzy z puszki lub zielonego groszku(również z puszki), bądz jak ktoś chce może dodać troszke kukurydzy i troszke groszku
-2-3 ząbki czosnku
-1 całe jajko
-2 białka jajek
-1/2 szklanki bułki tartej
Sposób przyrządzenia:
Cebulkę pokroić w drobną kosteczkę i wraz ze zmiażdżonym czosnkiem, przekrojonymi na pół olivkami, tartą bułką, kukurydzą oraz jajkami dodać do odsączonego tuńczyka. wszystko razem wymieszać i doprawić do smaku pieprzem oraz kilkoma kroplami sosu sojowego (którego używam do bardzo wielu potraw). z powstałej masy uformować kotleciki. obsmażyć z obu stron na rozgrzanej patelni (z użyciem olivy z olivek lub jak ktoś woli to bez oleju)
Uwaga!
Jeżeli uformowane burgery nie bedą się chciały trzymać i będą się rozlatywały należy dodać jeszcze odrobine bułki tartej.
Burgery te są alternatywą dla osób, którym przejadł się tuńczyk, a nie chcą go wyłączać ze swojej diety, ponieważ tak naprawde w potrawie nie czuć ryby.
Życzę smacznego i pozdrawiam
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 19 Napisanych postów 223 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 544
Hmmmm brzmi ciekawie, ale u mnie na redukcji raczej nie bardzo ze względu na bułkę tartą...no chyba że coś zmodyfikuję to z całą pewnością spróbuję
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 61 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1464
Możesz spróbować bez bułki, ale wtesy musisz obchodzić się z nimi bardzo delikatnie żeby ci się nie rozleciały.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 360 Napisanych postów 3449 Wiek 33 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 56832
Szkoda, że nie ma zdjęć i wartości, ale podoba mi się sam przepis, chyba wypróbuję ;).
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
moze zamiast bulki tartej zmielone otreby ?;)

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 62 Wiek 39 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 3263
albo bardziej hardkorowo popping :]
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 61 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1464
no otreby jak najbardziej mozna dodac. tu chodzi tylko o to zeby to wszystko trzymalo sie kupy
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 109 Wiek 45 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 2964
Ja robiłem bardzo podobnie tylko zamiast bułki tartej mielone płatki owsiane 20-30 gram.

Only The Strong Survive!!!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 153 Wiek 32 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 3566
Wyslij jakas fote

Damy rade.
ciachokoks

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

OMLECIK KURCZAKOWY

Następny temat

Sałatka z sera fety...

WHEY premium