Wiec tak czesto wiele osob jada suchy ryz a taki sosik jest dobry i starcza na dlugo i postoi w lodowce spokojnie z tydzien pasuje do wszystkiego:kaszy,ryzu,makaronu,ziemmiakow czy pieczywa
wiec potrzeba nam
mieso ILE CHEMY JA MIALEM 500G(ja mialem wołowe) kazde inne bedzie dobre drób/wieprzowina
marchew ok.150g
seler ok.100g
kapusta biała ok.150g
cebula ok.150g
czosnek 2-3zabki
przyprawy:pieprz,sol,wegeta,majeranek,magi
ew.oliwa/olej
ja robilem bez tlusczu
mieso kroimy w kostke,wrzucamy do garnka z mala iloscia wody lub oliwy,podsmazamy 5min,warzywa kroimy w kostke i dorzucamy zalewamy durza iloscia wody i gotujemy az mieso i warzywa beda miekkie,a woda w polowie sie wygotuje,przyprawiamy,mieso wybieramy na talerzyk a warzywa wrzucamy do blendera i miksujemy dodajac po trochu płynu z gotowania doprawiamy,wlewamy do garnka dodajemy zieleniny ew.koncentrat/kurkume w zaleznosci jaki chcemy kolor i juz pyszny sosik gotowy
BTW calego mojego dania
B 87(z miesa)
T 30(z miesa)
W 20(z warzyw)
BTW CALEGO sosu
B-0g
T-0g
W-20g
POLECAM
Zmieniony przez - koles08 w dniu 2009-02-06 21:02:43
Zmieniony przez - koles08 w dniu 2009-02-06 21:03:11
Zmieniony przez - koles08 w dniu 2009-02-06 21:03:47
Zmieniony przez - koles08 w dniu 2009-02-06 21:04:33
Zmieniony przez - koles08 w dniu 2009-02-06 21:05:00