SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

mrożona piers

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 2838

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 21 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 349
Mięso powinno rozmrażać się w lodowce w temperaturze ok 5 stopni, jeśli rozmrażamy w tempreaturze pokojowej traci ona więcej wody zawartej w tkankach z tąd różnice w masie.

No fate!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 19 Napisanych postów 1163 Wiek 47 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 13357
Mięso zawiera całkiem sporo wody uwięzionej w tkankach. Chyba ze 60% albo więcej. Przy zamrożeniu woda zmienia się w lód, który ma większą objętość, zatem rozrywa błony i tkanki, a przy rozmrażaniu po prostu wycieka.
Próbowaliście zamrozić kiedyś butelkę pełną wody? To wygląda podobnie.

Kwestia "namaczania" mięsa przed sprzedażą w celu zwiększenia jego wagi jest odrębna... Osobiście nikogo za rękę nie złapałem...

Pozdrawiam!

Denerwować się, to mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Jajka - rano czy wieczorem, przed czy po treningu?

Następny temat

źródła tłuszczu?

WHEY premium