Do zrobienia tego będzie nam potrzebny:
- jeden filet z kurczaka
- kostka szpinaku w sosie śmietanowy
- puszka czerwonej fasoli
- 1 torebka brązowego ryżu
- pieprz
- łyżka oliwy z oliwek
- ząbek czosnku
Więc zaczynamy najpierw kroimy w kosteczkę filet, obsypujemy pieprzem ( jak kto lubi jedni bardziej drudzy mniej) i smażymy na oliwie aż się zarumieni. Jednocześnie w małym garnczku rozmrażamy szpinak, jak już do tego dojdzie dodajemy ząbek czosnku, bądź jak ktoś nie ma można użyć kostki knorra czosnkowej i mieszamy na małym ogniu. Po zarumienieniu kuraka dosypujemy ryż i podsmażamy. Potem dodajemy fasolę czerwona już przepłukaną. Jak już się nam ładnie podsmaży dodajemy szpinak na patelnię do wszystkiego dalej memłamy memłamy i wrzucamy na talerzyk. Mi smakuje a poza tym ciekawie kolorystycznie to wygląda. Mam nadzieję że będzie smakowało pozdrawiam :)