SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Gulasz wołowy

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 40729

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 1142 Wiek 39 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 25547
spoko sprawa ten gulasz - masz soga
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 224 Wiek 35 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 14309
Ciesze sie, że sie podoba

Pozdrawiam !
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 849 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 35280
z makaronem tez eleganckie zarcie

masa nałogiem życie zabawą a koxy podstawą

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 22 Napisanych postów 8678 Wiek 37 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 160898
ziemniaczki, kasze, ryze, makarony - ze wszystkim mniam
ile to miesko ma sie gotowac ogolnie?

Zmieniony przez - Molu86 w dniu 2009-11-17 20:11:15
1

...:::Every Dream Has A Beginning:::...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517




Nie chcialbym zakladac nowego tematu, bo chodzi tez o gulasz wolowy Wklejam zdjecie swojego gulaszu ale rowniez swojego przepisu,moze komus akurat sie przyda

Skladniki:
-2 opakowania wolowiny gulaszowej (nie wiem jaka tam byla waga, miesko kupilam w ludlu)
-3 papryki
-cukinia
-4 cebule
-przecier pomidorowy
-lyzka jogurtu greckiego
-sol,pieprz,papryka slodka,papryka ostra
-glowka czosnku
-kostka rosolowa

Mieso podsmazamy razem z cebula na oliwie ok.10-15min.,nastepnie zalewamy ok. 500ml. wody,dodajemy kostke rosolowa,dusimy.Nastepnie dodajemy pokrojona w kostke papryke oraz cukinie.(Jezeli ktos nie lubi cukini to nie ma co sie martwic, po przygotowaniu nei czuc jej smaku jednak swietnie zageszcza sos.)Calosc dusimy ok.40 min., nastepnie dodajemy caly przecier pomidorowy oraz ok.2 lyzki jogurtu greckiego i pokrojony czosnek. Dusimy az do miekkosci miesa,czasem kilkakakrotnie trzeba dolewac wody,poniewaz wyparowuje.Jak mieso bedzie miekkie,papryka rozgotowana a sos skondensowany znaczy ze jest git
Przepis troszke trudniejszy za to smakowo masakra Pychotka!
Jezeli sos jest za rzadki warto dodac lyzke maki ziemniaczanej o ile mozecie

edit: zapomnialam napisac o przyprawach, warto dosolic,dopieprzyc i dodac ok.po pol opakowania slodkiej i ostrej papryki

Zmieniony przez - Malinowa w dniu 2009-11-21 22:03:49

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 39 Napisanych postów 1085 Wiek 32 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 34979
Jak sprawdzi sie piers z kuraka zamaist wolowiny ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Srednio. w koncu chodzi tutaj dokladnie o wolowy gulasz, z piersia to nie to ...

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 382 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 2978
jutro na obiadek bedzie w sam raz
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 22 Napisanych postów 8678 Wiek 37 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 160898
Jak sprawdzi sie piers z kuraka zamaist wolowiny ?

- to tak jak sex bez orgazmu

sorry ale musialem, ale zeby nie bylo to szukam wlasnie przepisu na taki gulasz bo mam troche wola dobrego ale nigdy nie eksperymentowalem z paprykami, pomidorami itp, tylko mieso, woda i kostka rosolowa ale na redukcji nawet i to smakuje

Zmieniony przez - Molu86 w dniu 2011-04-03 14:06:07

...:::Every Dream Has A Beginning:::...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 15 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 852
Sprawdzone w wersji "Malinowej". Wszystko cud-miód.
Trzeba tylko doliczyć trochę czasu dla mięsa - u mnie bez tego byłoby za twarde.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

kurczak po chińsku - zdrowy

Następny temat

Omlet twarogowy

WHEY premium