SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Smażenie przy redukcji(teflon)

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 4206

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 13 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 639
Widziałem wiele tematów na temat smażenia, jednakże we wszystkich chodziło o smażenie na oliwie,oleju itd.Przeczytałem tam, że wydzielają się szkodliwe związki, a potrawa traci na wartościach, zwiększa kaloryczność i wsiąka w nią tłuszcz.
Mi chodzi zaś o smażenie na suchym teflonie.Jak to z nim jest?Czy można tak robić na redukcji czy takie smażenie też nie jest polecane, a jedynie jest mniejszym złem.Chodzi mi głownie o przygotowanie takich specjałów:
https://www.sfd.pl/Placuszki_owsiane-t441175.html
https://www.sfd.pl/Smaczny_i_pozywny_Omlet_:_-t441282.html
Oczywiście tak jak pisałem na suchym teflonie.Czy takie potrawy mogą być stosowane na co dzień czy jedynie sporadycznie(chodzi o redukcję).
Mam też pytanie co do smażenia innych dań na niewielkiej ilości tłuszczu przykładowo raz na tydzień albo raz na dwa tygodnie, coś jak to:
https://www.sfd.pl/WOŁOWINA_W_5_MIN-t466028.html
Oczywiście też chodzi o redukcję.Proszę o odpowiedzi.Pozdrawiam
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 13 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 639
Nie dokończyłem tego pytania o smażenia na niewielkich ilościach tłuszczu raz na tydzień lub raz na dwa.W jakich porach robić najlepiej takie dania(oczywiście przy redukcji) żeby nie poleciało to w tłuszcz(lepiej zrobić to w niedzielę gdy nie ćwiczę czy w dzień treningowy i tu przed czy po nim).Czekam na odpowiedz rowniez na te pytanie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 24 Napisanych postów 3962 Wiek 32 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 51046
na teflonie spoko, tu chodzi o smażenie na tłuszczu
możesz nawet codziennie sobie tego placka smażyć..

w jakich porach? a co za różnica? liczy się bilans kaloryczny
o jakie dania Ci konkretnie chodzi? bo 'takie' to nie wiele mówi
te które podałeś znacznie się przecież różnią btw
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 53 Napisanych postów 1264 Wiek 33 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 16210
w tłuszcz nie leci to co zjemy a nadmiar energii z tego co zjemy więc jeśli mas ujemny bilans nie pójdzie w fat napewno, na teflonie można smażyć ale z tego co wiem to z czasem ten teflon zaczyna wchodzić w naszą potrawę i także powstają związki rakotwórcze

ktoś inny może nas uczyć i wskazywać nam drogę ale pracę musimy wykonać sami

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 13 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 639
Dzięki <b>Volcanodon</b> i <b>iza121</b>
A różnią się btw, bo te 2 pierwsze na śniadanie, a tamto tak bardzej na obiad i nie zostało tam wliczone wartości z ryżu, który się z tą wołowiną je.A jeżeli chodzi o dania to mam na myśli tutaj coś takiego jak smażona wołowina tak jak tam albo kurczak z mixem warzyw na patelnię albo nie wiem jakiś kurczaczek wymaczany w jajku i zmielonych płatkach czyli coś co bardziej wsiąka ten tłuszcz itp.Bo raczej takich potraw na suchym teflonie nie zrobisz.No i chyba takie coś można zrobić raz na jakiś czas w odstępstwie od diety(ale nie często tylko tak jak pisalem raz na jeden-dwa tygodnie).A z tym w jaki dzień lepiej takie danie zrobić sugerowałem się tym, że w dni treningowe kalorie są bardziej spalane, a w niedzielę kiedy jest odpoczynek to jakby mniej wysiłku i wogóle relaks.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 53 Napisanych postów 1264 Wiek 33 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 16210
Jesli będziesz smażyć na suchym teflonie wrtości btw zostaną nie zmienione, rz na jakiś czas możesz sobie spokojnie pozwolić na jakieś odstępstwo, a w dni treningowe możesz albo pozostawić jak jest (jeśli nie masz dużego deficyty to nic się nie stanie) albo dorzucić trochę węgli, chyba że twój trening opiera się tylko na ćwiczeniach tlenowych to węgle możesz zastąpić tłuszczem

ktoś inny może nas uczyć i wskazywać nam drogę ale pracę musimy wykonać sami

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Chcę mieć szczupłe i jędrne ciałko:)

Następny temat

OCENA I POPRAWA DIETY

WHEY premium