...
Napisał(a)
Mam pytanie dot. indeksu glikemicznego. Czytalem ze po zjedzeniu produktu o wysokim indeksie glikemicznym wystepuja wahania glukozy we krwi. Pytanie brzmi jakie sa nastepstwa tego? Zjedzenie produktu o wiekszym indeksie niz mniejszym spowoduje tylko szybsze odczuwanie glodu czy takze szybsza zamiane weglowodanow w tluszcz? Co w przypadku produktow ktore sa weglowodonami zlozonymi i maja wysoki ig(np. bialy ryz)? Takze szybko zamieniaja sie w tluszcz?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
W ogole to istnieje jakas zaleznosc, czym wiekszy ig tym wieksza ilosc kalorii?
...
Napisał(a)
Biały ryż ma średnie ig bodajże.
Im większe ig tym większy wyrzut insuliny, ale nie jestem pewien. :P
Im większe ig tym większy wyrzut insuliny, ale nie jestem pewien. :P
...
Napisał(a)
im wieksze ig tym wiekszy wyrzut insuliny a wtedy wlasnie odklada sie wiecej tluszczu dlatego warto jesc "ciemne" produkty a cos z wysokim ig tylko po treningu
http://zdrowezywienie.w.interia.pl/glikemiczny.htm tu wiecej na ten temat
Zmieniony przez - antiself w dniu 2009-02-23 11:30:35
http://zdrowezywienie.w.interia.pl/glikemiczny.htm tu wiecej na ten temat
Zmieniony przez - antiself w dniu 2009-02-23 11:30:35
Polecane artykuły