Zdrowe tłuszcze tj. olej lniany, pestki słonecznika, dyni i omegę 3 dodałem ok 3 tygodnii temu, wcześniej źródłem tłuszczy była oliwa z oliwek, którą używałem do smażenia potraw.
O mnie:
wiek 17 lat
wzrost 185cm
waga 84kg
staż ponad 2 lata
7:00 Posiłek 1 (śniadanie)
Omlet (5 białek + 3 żółtka) z dżemem nisko słodzonym
Płatki owsiane 100g + rodzynki
10 ml oliwy z oliwek
Omega 3 2 tabl.
B 50 (10 pochodzenia roślinnego)
T 48
W 70g
912kcal
10:30 Posiłek 2 (w szkole)
200g kury (gotowanej lub smażonej)
100g makaronu pełnoziarnistego (z ketchupem)
10 ml oleju lnianego
B 50 (11g pochodzenia roślinnego)
T 13
W 70
597kcal
pestki słonecznika lub dyni ok 50g
B 12
T 22
W 9
282kcal
14.00 Posiłek 3 (przed treningiem)
120g tuńczyka w wodzie z puszki + 100g twarogu chudego
100g makaronu pełnoziarnistego
B 45
T 3
W 70
487kcal
15.00 30min przed treningiem BCAA
17.00 po treningu BCAA + 2 banany lub 2 jabłka
17.30-18.00 Posiłek 4 (po treningu)
200g kury
100g ryżu basmati + jakaś surówka
B 45 (5g pochodzenia roślinnego)
T 2
W 80
518kcal
pestki słonecznika lub dyni ok 50g + Omega 3 2 tabl.
B 12
T 22
W 9
282kcal
23.00 Posiłek 5 (prze snem) 160g białego sera (chudy lub półtłusty)
15 ml oleju lnianego
B 40g
T 16 g
W 3.5g
223kcal
Ogółem
B 254g
T 126g
W 316,5g
3400kcal