SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Przyswajalność...

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 1174

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 493 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 15568
Parę pytań:
1. Które źródła białka mają najlepszą przyswajalność?
2. Czy będzie różnica w przyswajalności między jedzeniem całych jajek i samych białek? Pytam bo znajomy mi kiedyś powiedział żebym jadł całe jajka(jako kompletne źródło białka czy coś)

3. Jak wypada z BV produktów mlecznych: mleko, twaróg, jogurt naturalny?

Zmieniony przez - ABS 666 w dniu 2009-03-28 20:14:32
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 95 Napisanych postów 16770 Wiek 34 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 68752
1.najszybciej wchlonie sie bialko z chudego miesa/ryby,odzywki bialkowej WPC/WPI,białka jaj

2.cale jajka zawieraja tluszcz wiec beda sie dluzej wchlaniac a bialka to bialko wiec szyciej sie wchlonie

3.twarog wchlania sie dosc dlugo,mleko/kefir raczej szybciej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 430 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
http://www.bodybuildingpro.com/proteinrating.html

prosze tu masz wartość biologiczną paru białek

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 53 Napisanych postów 5239 Wiek 41 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 75867
Na jakośc białka wpływa jego skład aminokwasowy, zatem najlepiej przyswajalne sa bialka o zbliżonym składzie aminokwasowym do komorek naszego organizmu - bialko jaja kurzego oraz bialka mleka kobiecego.
Skład aminokwasowy to jeden z czynników wpływających na wartośc bilologiczną (BV).
Popatrz tutaj: http://www.nutritiondata.com/
Pozdro

"Wszystkie rzeczy są trujące i nic nie jest bez trucizny,
Jedzenie i picie ponad miarę jest również trujące." - Paracelsus
http://www.sfd.pl/TŁUSZCZE-t369407.html
http://www.sfd.pl/JAJO-t429538.html

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Pomocy!!

Następny temat

Białko

WHEY premium