SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

mam pytanie

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 708

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 76 Wiek 31 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 259
witam wszystkich.

Od dawa juz sam dla siebie gotuje i pieke pieczywo. I tu mam putanie pieke sam brazowy chleb poniewaz nielubie jasnego pieczywa i wiem ze jest niezdrowe. dlaczego brazowe pieczywo ma taka wysoka zawartosc weglowodanow.? normalny chleb ze sklepu ma okolo 30g weglowodanu na 100g pieczywa a moje wypieki maja okolo 80g na 100g pieczywa.? dlaczego tak jest.? moze to przyczyna sody ktora jest juz w mace.?

Z gory dziekuje za pomoc.

robson16

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 95 Napisanych postów 16770 Wiek 34 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 68752
soda nie ma tu nic do rzeczy poprostu duzo dajesz skladnikow,albo zle liczysz bo watpie by mial tyle wegli!

masz tu dobry przepis na pieczywo

https://www.sfd.pl/Prawdziwy_razowiec-t453743.html 
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 76 Wiek 31 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 259
na opakowaniu po mace jest tak napisane:

w 100 g:

307 kcal
bialko 10.6g
weglowodany 62.2g
w tym cukry 6.9g
tluszcz 2.0g
blonnik 2.8g
sod 1.1g

robson16

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

jazda na rowerze

Następny temat

ziemniaki - frytki ,krązki !!!

WHEY premium