SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Gotowanie piersi

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 1947

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 493 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 15568
Witam

Mam dziwne pytanie: jak gotujecie piersi kurczaka, wrzucacie do gotującej się wody czy zalewacie zimną i gotujecie?

Pytam bo słyszałem że jeśli mięso moknie w wodzie to traci swoje wartości, stąd pytanie czy straci je jeśli nie wrzuci się go dopiero do wrzątku?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 9041 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 98000
wszystko wrzucam dopiero do wrzątku (ryż, mięso, jaja), ale nie mam na to racjonalnego wytłumaczenia.

Quod medicina aliis, aliis est acre venenum

Trzecia Rzeczpospolita, Polska Ludowa
To samo od nowa, to samo od nowa...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 87 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 2309
chcesz robić kurczaka w wodzie? jakoś tego nie widzę, o wiele lepszym sposobem byłby grill elektryczny.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 430 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
wrzucasz do wrzątku białko się ścina pod wpływem temperatury i zapewnia to mniejszą utratę cennych substancji
to wody zimnej możesz wrzucać gdu gotujesz rosół będzie on wtedy bardziej esencjonalny jeśli tej wody nie będziesz pił to tylko do wrzątku

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 41 Napisanych postów 1869 Wiek 38 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 6274
zgadzam sie, gotowana pierś z rosołu. jak nie robisz rosołu mozesz ugotować ją w kostce rosołowej lub na patelni w małej ilości wody udusić z ziołami i przyprawami.

Praktyk nie teoretyk, f***'ty nie bzdety

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 493 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 15568
ktoś coś jeszcze doda? może jakiś kucharz
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 41 Napisanych postów 1869 Wiek 38 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 6274
ja byłem kucharzem:)

Praktyk nie teoretyk, f***'ty nie bzdety

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 14 Napisanych postów 4533 Wiek 30 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 34420
To mówicie,że woda pochłania wartości z mięsa tak samo jak np. z ryżu :D. Zawsze można tę kurę beztłuszczowo upiec :P

Nie ma takich zmian,których my nie możemy wnieść!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 12 Napisanych postów 1777 Wiek 31 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 29465
jeśli wrzucasz do wrzątku to nie "pochłania"
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6268 Napisanych postów 76019 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754787
Zebys zle nie zrozumial, sa to min ilosci witamin i mineralow w zaleznosc od produktu. Sa tez zalety w postaci inaktywacji/zniszczeniu zwiazkow majacych zly wplyw na organizm.

Moderator działu Odżywianie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Twarog mielony

Następny temat

Dieta na mase do sprawdzenia

WHEY premium