SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

twaróg

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 1422

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 1651 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 11016
kupowałem zawsze twaróg jana, był on twardszy itp. smaczniejszy też trochę. Dziś kupiłem ser twarogowy w biedronce za 2.30zł. Mocno od odbiega od takiego twarogu za 5zł Jana? Bo ten z biedronki jest lekko przemielony, smak jest ok, no ale mam watpliwości.

Sporo ma gorzej, większość ma lepiej do tego dążę.

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 53 Napisanych postów 1264 Wiek 33 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 16210
szamaj twaróg to twaróg a w smaku ten z biedry jest super

ktoś inny może nas uczyć i wskazywać nam drogę ale pracę musimy wykonać sami

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 114 Wiek 33 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 17943
dokladnie twarog to twarog bez znaczenia jakiej firmy ;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 95 Napisanych postów 16770 Wiek 34 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 68752
jest good tez go szamam
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 481 Wiek 39 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 9932
zazwyczaj tak jest ze sa roznice w smaku poszczegolnych producentow:)
jedz z rzodkiewkami:)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 1651 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 11016
ale chodzi o to że ten jest lekko zmielony, a jana jest taki że na chlebie go nie rozsmarujemy bo jest po prostu ubity tak że jak go kroje to jest jak masło w temperaturze - . Tu do konca nie chodzi o firme lecz o to czy jest we wlasciwosciach jest roznica w zmielonym a nie zmielonym. Bo od razu sobie pomyslalem że zmielone powstają z jakiś odpadów dlatego są 2x tansze ;p



Zmieniony przez - L3m0n w dniu 2009-04-26 20:45:19

Sporo ma gorzej, większość ma lepiej do tego dążę.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 36 Napisanych postów 1558 Wiek 35 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 70319
ja jestem ze wsi i mam twaróg własnej roboty

ale uważam, ze kupny też jest ok, bo miałem okazje jeśc
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 138 Wiek 38 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 2297
jedz dobra sprawa ;]

wiecej o mnie: www.kastorius.blogspot.com 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 19 Napisanych postów 1163 Wiek 47 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 13357
Ilość wody w twarogu jest kluczem. Z tego co piszesz wnioskuję, że w biedronkowym jest więcej wody - ergo mniej makroskładników na 100g. Czyli, że aby dostarczyć tę sama ilość białka, trzeba zjeść go więcej. Proporcje winny być na etykietach.
Źródło twarogu ma znaczenie - nie tylko smakowe, ale i na przykład po to, żeby nie kupować paczkowanej wody

Denerwować się, to mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dieta do oceny + pytanko :)

Następny temat

Potrzebny przepis na cyca

WHEY premium