Szacuny
3
Napisanych postów
60
Wiek
38 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
3761
Witam.
Wiem,że wałkowane wiele razy ale szukałem w wyszukiwarce i nie znalazłem satysfakcjonującej informacji..Otóż jak przygotować posiłek potreningowy białkowo-węglowodanowy by było jak najmniej tłuszczu dla szybkiego przyswojenia składników..mam w diecie w po i przedtren pierś z kuraka ale nie bardzo uśmiecha mi się ją wcinać z kaszą\ryżem czy makaronem na sucho...najlepiej wiadomo z przyzwyczajenia smakowałaby pierś usmażona na zdrowym oleju ale to po treningu odpada i chce ją uparować ale wtedy będzie sucha...macie jakieś pomysły jak wy rozwiązujecie ten problem i czy przed treningiem można smażona pierś na zdrowym i nadającym się do smażenia tłuszczu (bo przed tren można odrobinę tłuszczu dać z tego co czytałem?)Pozdrawiam
Szacuny
0
Napisanych postów
76
Wiek
35 lat
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
822
Mi smakuje gotowana, kroisz na male kawalki i ciach do wody, praktycznie za pare min jest gotowa, smażyc - to szkoda zachodu z dieta i miesa. Przypraw odpowiednio do smaku i bedzie lepiej wchodzilo. Ja mam domowej roboty koncentrat pomidorowy praktycznie z samych pomidorow i papryki i robie z niego i warzyw, ktore mam pod reka, dosyc dobry sos. Z tym ze to rozwiazanie jest dobre na posilki niepotreningowe, ale pozwala jakos obyc sie bez smazenia.
Szacuny
3
Napisanych postów
60
Wiek
38 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
3761
Może to głupie pytanie ale gotować się dopiero uczę i czy przyprawiasz przed wrzuceniem do wrzątku czy i przed i po?np bazylia,oregano?cały czas chodzi mi o posiłki okołotreningowe więc jak najmniej tłuszczu i warzyw...z tego co wszyscy piszecie albo prawie to dieta ma być smaczna a nie katorga...nie wyobrażam sobie szamać suchej piersi (tylko przyprawionej)i suchych-makaronów/kasz/ryżu...chyba,że macie jakieś przepisy,że nawet na sucho super wchodzi..może jakieś linki...proszę o pomoc
Szacuny
3
Napisanych postów
60
Wiek
38 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
3761
koles wiem ze sa przegladalem jeale nie bardzo znalazlem cos na posilek potreningowy bez tluszczu...mozesz napisac co Ty zjadasz po/przed treningiem i jak przyrzadzasz??
Szacuny
94
Napisanych postów
16760
Wiek
34 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
68685
ja np.przed treningiem preferuje/dodaje tluszcze
mieso najczesciej piers posypuje:czosnkiem,papryka,przyprawa do kuraka w proszku,wylewam na teflon lyzeczke oliwy i wrzucam miecho podsmazam dodaje np.cebule,marchew,pieczarki starte na tarce dusze chwile i szamam po treningu tez miecho tak przyprawiam tylko z ta roznica ze wale na suchy teflon potem podlewam woda dusze i git,lub dodaje tez troche koncentratu,bazyli,oregano i robie spaghetti przedtrneingowo