Wszystkich, otóż mam pytanie dotyczace ilości białka w mięsie z piersi kury w 100gr. piersi z kury jest ok. 22gram białka moje pytanie jak wiadomo surowa pierś ktora waży 100gram po przeróbce termincznej traci na wadze i nie waży juz 100gram czy iloś bialka jest taka sama????
...
Napisał(a)
Witam
Wszystkich, otóż mam pytanie dotyczace ilości białka w mięsie z piersi kury w 100gr. piersi z kury jest ok. 22gram białka moje pytanie jak wiadomo surowa pierś ktora waży 100gram po przeróbce termincznej traci na wadze i nie waży juz 100gram czy iloś bialka jest taka sama????
Wszystkich, otóż mam pytanie dotyczace ilości białka w mięsie z piersi kury w 100gr. piersi z kury jest ok. 22gram białka moje pytanie jak wiadomo surowa pierś ktora waży 100gram po przeróbce termincznej traci na wadze i nie waży juz 100gram czy iloś bialka jest taka sama????
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
tak.
ubytek może być w tłuszczu,
czy węglowodanach w przypadku np kaszy.
pzdr/
ubytek może być w tłuszczu,
czy węglowodanach w przypadku np kaszy.
pzdr/
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]
...
Napisał(a)
waga zmniejsza sie po ugotowaniu o ok 25% czyli wychodzi 25% białka więcej na 100g niż w surowej
Zmieniony przez - misiek003 w dniu 2009-05-19 08:34:30
Zmieniony przez - misiek003 w dniu 2009-05-19 08:34:30
...
Napisał(a)
a co to zmienia?
pzdr/
pzdr/
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]
...
Napisał(a)
Myślę że chłopak po prostu zastanawia się czy ważyć mięso przed czy po gotowaniu. Odpowiedz jest prosta przed. Natomiast jeśli nie o to chodzi to nie wiem po co ci ta informacja.
Pomogłem?? Zapraszam na mój fanpage
https://www.facebook.com/pages/Dietetyczna-Forma/1592613910967558?ref=tn_tnmn
Polecane artykuły